母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

下星期準備打第一針、
諗住打完繼續埋身餵、
(因一直無儲開奶、直接現餵現食)
但唔多唔少都有啲擔心。

想請問有冇sis打完復必泰即刻埋身?Bb大約幾多個月?
等我知道、自己唔駛太擔心、麻煩各位(emoji)

複式洋房

ccccarmanccc 發表於 22-2-11 08:15
下星期準備打第一針、
諗住打完繼續埋身餵、

我同你一樣都係全埋身餵,約左22號打,都係打算打完照埋身餵。我睇新見到qe個母乳姑娘話可以照餵,你可以參考下,睇完我就無咁擔心,大家一齊加油
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/660042/%E7%96%AB%E4%B8%8B%E4%BC%8A%E9%99%A2%E8%BE%A623%E5%A0%B4%E7%B7%9A%E4%B8%8A%E6%AF%8D%E4%B9%B3%E8%AC%9B%E5%BA%A7-%E5%A9%A6%E7%94%A2%E7%A7%91%E8%AD%B7%E5%B8%AB%E7%B1%B2%E6%89%93%E6%96%B0%E5%86%A0%E7%96%AB%E8%8B%97%E5%BE%8C%E5%AE%89%E5%BF%83%E9%A4%B5%E5%93%BA

複式洋房

ahcato 發表於 22-2-12 01:56
我同你一樣都係全埋身餵,約左22號打,都係打算打完照埋身餵。我睇新見到qe個母乳姑娘話可以照餵,你可以 ...

謝謝你、睇完好好多了、
大家一齊加油!!
想問你Bb而家幾多個月呢??

複式洋房

ccccarmanccc 發表於 22-2-12 09:05
謝謝你、睇完好好多了、
大家一齊加油!!
想問你Bb而家幾多個月呢??

我細b而家5個月啊,本身都係因為擔心一路拖唔打。但係都睇左好多媽媽打完都照餵,所以我都會照餵。往好方面諗就係打完就算中左都易d好返

複式洋房

ahcato 發表於 22-2-12 09:42
我細b而家5個月啊,本身都係因為擔心一路拖唔打。但係都睇左好多媽媽打完都照餵,所以我都會照餵。往好方 ...

我同你一樣、我b而家先3個月頭咋T___T
就係擔心影響Bb都唔敢打、
我都上網搵咗好多資料睇、打與不打一線之差。
我見話打完可以俾到抗體Bb先決定打。
但見好多人奶媽打完會隔一排先餵~所以又有少少擔心、不過見你咁講、我又有返啲信心喇、謝謝你

複式洋房

ccccarmanccc 發表於 22-2-11 08:15
下星期準備打第一針、
諗住打完繼續埋身餵、

我BB而家4個月,都係埋身全人奶,仲好掙扎打唔打針呀(emoji)

複式洋房

gloveme 發表於 22-2-13 15:15
我BB而家4個月,都係埋身全人奶,仲好掙扎打唔打針呀(emoji)

Bb會有抗體、所以我自己決定會打。

水晶宮

bb 4 個月同5 個月時打咗復必泰
我照餵奶,無停,無問題
而家bb 10 個月,嚟緊打第三針

複式洋房

Nbs 發表於 22-2-13 21:35
bb 4 個月同5 個月時打咗復必泰
我照餵奶,無停,無問題
而家bb 10 個月,嚟緊打第三針

嘩~~~睇完你咁講、即刻信心爆棚、多謝你

水晶宮

ccccarmanccc 發表於 22-2-13 22:24
嘩~~~睇完你咁講、即刻信心爆棚、多謝你

我同我嘅醫生朋友都係咁做
而家希望bb 有 d 抗體可以頂到下

別墅

BB 3個月時打復必泰第一針 打完後照埋身 泵 打完第二針都係照餵 冇問題~

複式洋房

kanonsze 發表於 22-2-16 13:10
BB 3個月時打復必泰第一針 打完後照埋身 泵 打完第二針都係照餵 冇問題~

謝謝你~咁我就可以好放心咁打喇~

別墅

ccccarmanccc 發表於 22-2-16 13:11
謝謝你~咁我就可以好放心咁打喇~

支持呀 因為最近爆到咁 打左希望俾到抗體BB~身邊都有媽媽打左冇事

複式洋房

kanonsze 發表於 22-2-16 13:23
支持呀 因為最近爆到咁 打左希望俾到抗體BB~身邊都有媽媽打左冇事

知道^^

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊