自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

回覆樓主:

食環署職員係現場,就唔知有冇做野。警察就有,係咪有告就唔清楚,單憑呢兩張相,似乎有做嘢。

琥珀宮

kamkong 發表於 22-2-13 21:47
警察好難做,檢控又畀人鬧,唔檢控又畀人怪責

今日有告,但視頻點講?又叫警察要勸籲外傭,同情佢地,總之警察點做都有批人出嚟鬧。

https://youtu.be/v1HkGrgNoBc

琥珀宮

happylife28 發表於 22-2-14 01:52
睇左條片下面啲評語, 又一堆人鬧人黑警, 劫貧濟富。警察成日做左磨心, 兩面不是人!
...

愚民就係咁製造出嚟。最近可能又收到錢,有班網軍又係網上搧風點火,挑撥離間,同逃犯條例果時提出恐嚇言論無異。

呢次分兩批人,一批負責鬧政府最主要警察唔做嘢,一批就鬧警察做嘢太落力唔留手。哈哈!有趣

琥珀宮

princesscupcake 發表於 22-2-14 00:17
呢班外傭當成條街係佢咁樣擺法

其實係少咗好多,往時仲墟撼,不過既然2人限聚令生效,唔可以任佢地違例,$5000對佢地嚟講好貴,但唔痛又唔知要守法,好過俾人罰$10000,到時仲慘。

琥珀宮

blackberry 發表於 22-2-14 10:45
班顧主唔敢鬧姐姐,唯有發洩落警察度囉

都係嘅,但唔同意情緒轉移。自己教唔掂仔女就全賴落老師身上?非常不智。

印尼唔知,菲律賓註港領事館有出信俾在港菲傭解釋疫情與措施,勸佢地留在家中,唔聽話嘅絕對抵票控。

首頁

尾頁

跳至