想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我睇左中醫話我氣血虛,脾胃差。食緊中藥。 我有經痛,準時黎m

氣血虛,到底睇幾耐中醫先會好?先可以生仔(emoji)‍(emoji)(emoji)

我已經試過一次化學懷孕

大宅

Israel118 發表於 22-2-17 11:07
我睇左中醫話我氣血虛,脾胃差。食緊中藥。 我有經痛,準時黎m

氣血虛,到底睇幾耐中醫先會好?先可以生 ...

我小x 完都調理左半年開始試
中醫話養卵都要半年時間加上小x 過。
到而家bingo, 其實我嗰啲脈佢都話好過半年之前d, 但都係未夠力。同埋BB chur 得好勁
睇咁耐都係唔夠血啊,肝腎不足。
所以而家都要繼續食中藥安胎同埋針灸。
Touchwood 個感覺係好過半年前,因為之前果次開頭有咗條腰真係痛到起身都好似斷咁,所以如果嗰個肝腎血脾胃唔好,真係要keep住補一補先,如果唔係唔夠力support BB發育。

順帶一提我脾胃都勁差,之前有咗果次真係唔識,仲走去飲奶啦食芝士食橙,依家跟咗呢個中醫,戒咗好多嘢5 食得戒左半年。你要戒食甜野啦,食多啲白飯,湯要飯前飲,飲水都唔好飲得咁急,生果都冇食

別墅

Yin807 發表於 22-2-17 12:49

我小x 完都調理左半年開始試

你睇左中醫,醫師會吾會同你講可以開始同先生Dodo 架?

你係睇左半年中醫之後先bingo定點架?

大宅

Israel118 發表於 22-2-17 22:53
你睇左中醫,醫師會吾會同你講可以開始同先生Dodo 架?

你係睇左半年中醫之後先bingo定點架?

我由藥流完開始睇,佢叫我唔好心急半年先好試,但我就高齡了, 睇左5個月我話想試下先,同埋邊有咁易中, 咁我有用紅d , 果個月深粗顏色都唔算深,又無拉絲,之後果個月估唔到中左

la_source    發表於 22-2-18 12:02

禁止訪問

大宅

回覆 Israel118 的帖子

想生BB養卵真係好重要!! 自己以前無概念 成日飲酒又中意食生冷野 搞到個人好虛 去睇完中醫先知衰 之後無需要盡量都唔飲酒唔掂凍野 慢慢養返好d卵子 好快就bingo 嗰陣聽人講可以煲下雞湯補下身 但自己又懶 多數都係買下d現成嘅滴雞精飲

別墅

PanCecilia 發表於 22-2-21 17:51

想生BB養卵真係好重要!! 自己以前無概念 成日飲酒又中意食生冷野 搞到個人好虛 去 ...

您幾耐到養返好啲卵?

大宅

我都用左差唔多大半年有多 JM唔洗咁擔心住 個個人ge體質都唔同 需要ge時間都未必一樣 但養卵真係急唔黎 JM而家最緊要放鬆心情 慢慢調養返好d卵子先 加油!!

別墅

PanCecilia 發表於 22-2-22 12:20

我都用左差唔多大半年有多 JM唔洗咁擔心住 個個人ge體質都唔同 需要ge時間都未必一 ...

謝謝你呀!您係點放鬆心情架?

大宅

做返d自己中意同有興趣ge野黎轉移下注意力~ 個人開心先容易bingo架~

首頁

尾頁

跳至