自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

出門行下啦 系屋度會亂諗野

子爵府

時間是良藥,加油

大宅

請珍惜生命 , 樓主 知道你或者會好難受
但幾辛苦既日子都總會過, 千奇唔好放棄自己,
冇左份工, 可以當休息下, 做下自己中意做既野
好好享受一下生活 加油啊!!

大宅

回覆樓主:

工作同另一半都係,突然失去咗,好唔慣,無曬寄托,可能你連搵個人講嘢都搵唔到。但可能下一個會更好?唔試唔知。

加油,搵個人傾訴,喊下,呢度都有人願意聽。

男爵府

2024勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

珍惜生命

珍珠宮

你覺得分手傷心,咁有冇諗過如果你做儍事,愛鍚你嘅家人朋友會比你宜家傷心多好多…喊一日半日好了!快啲搵份工,有工返就冇時間亂諗嘢!亦有機會識到更加多人,話唔定好快會遇到一個更好更適合你嘅人。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

yy_chow1210 發表於 22-2-17 15:24
其實依一刻既失去係咪未必一件壞事?我依一刻真係諗唔通之前我好景時見到bk失意人係到訴苦,我都 ...

依家失意…..將來回頭睇番,其實好少事!
失戀+失業=好多人都試過
最緊要捱過咗,衰嘅唔去,好嘅唔來!!!

大宅

2024年龍年勳章

會過去的......

大宅

樓主,唔好亂諗野啊!你依家咁諗,係因為你嘅Mt right未出現啫!想當年,我同拍左8年嘅男友分手,當時我都覺得所有青春俾曬佢,8年點解可以咁絕話分就分,時間過,淡左,年幾後,我就識到依家嘅老公,我地拍左9個月,依家結左婚都10幾年啦!8年嘅男人依家都仲係單身,回望過去,果d經歷只係人生嘅一個回憶,加油啊!你要活得比佢好

侯爵府

好媽媽勳章

傷心就喊吓,每次喊完就同自己講,我傷心埋今日,聽日就要振作,唔想郁就攤係床放空,初初係難捱啲,但日子一日一日咁過,好快無事㗎
我2003年同你同一經歷,一個月瘦咗20幾磅,頭一個月行屍走肉咁,日日唔知做乜,食唔落瞓唔到,工又無得返,成日飲醉酒,個人無曬方向,癲咗大約一個月,突然有份工叫我返,有工作又識到新朋友,又有人追吓,第二個月已經無再成日打俾佢,慢慢發覺自己無咁掛住佢,而家你唔好迫自己要點做,俾時間自己接受呢個事實先,多啲揾朋友傾訴加油呀!
開心每一天

男爵府

仲有屋企人啊,搵佢地傾下都好

男爵府

真心千奇唔好自殺。我聽個D陰陽眼嘅人講,自殺嘅人會不停重複自殺嘅動作,冇完嘅一日,佢哋係自殺嗰一刻係非常後悔。但已返唔到轉頭。

其實你有冇諗過,只是你捱過呢一關,你睇返轉頭,你都會覺得自己好傻點解當時有咁嘅念頭。仲有愛你嘅父母,朋友會傷心到不能形容。加油,挺過去。

公爵府

振作!要活得比佢好等佢後悔

子爵府

真的一無所有?銀行仲有錢剩,仲有間屋,仲有許多靚衫靚鞋,手機,死咗就益曬人喎。想清楚?
而你死咗,對方只會更輕鬆,唔會心痛,咁你咪好唔抵?

男爵府

訓醒重新黎過
做返朋友,只會令自己辛苦

之前都搵到工同搵到人拍拖,之後都可以,加油

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔好衝動,大部份自殺嘅人被救回都係會後悔自己太衝動 係一定唔開心,可以放肆一下,當放個假! 但其實個男人明知你一個人都可以丢下你,真心衰!Anyway, 呢兩樣都係可以再揾嘅,傷心一會好嘞,日子會過

水晶宮

yy_chow1210 發表於 22-2-17 15:24
其實依一刻既失去係咪未必一件壞事?我依一刻真係諗唔通之前我好景時見到bk失意人係到訴苦,我都 ...

當然,佢將件事情處理得唔好,你有好多問號,任誰的感情是這樣不明不白的突然停止,誰也接受不了

水晶宮

回覆樓主:

用紙筆將你的疑問,不滿,難過,詳細地寫下來,然後讀1次,讀2次,讀。。。唔想讀的時候,心情平伏了就燒左佢,告1段落

男爵府

yy_chow1210 發表於 22-2-17 14:57
我失戀又失業,依幾晚都完全瞓唔到覺。個腦不停諗同ex舊事,又不停睇同佢既合照,但明白男人唔再鍾意你,你 ...

撐住呀!記得記得記得每日都同自己講我一定過得好好!千祈唔好做儍事,亦吾値得去做。

首頁
34567...14

尾頁

跳至