自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2月23號c6去做核酸檢測(一直無報告)
2月26號c6開始流鼻水,果幾日落雨佢話淋雨凍親,我鬼理你咩病都要佢戴口罩,佢仲發我脾氣話佢好健康(快測陰性得意洋洋)當晚開始用公筷食飯
2月27號夜晚開始咳嗽有痰(快測陽性)及時隔離入房
2月28號收到核酸報告陽性
佢打咗3針復必泰,食咗2盒內地版清膠囊(淘寶買)香港版買唔到,一盒消炎藥,收鼻水同止痛藥,佢無發燒周身骨痛,咳嗽鼻水有痰
3月3號快測陰性,口水樽交北大
3月4號報告陽性,快測又係陰性

3月5號快測陰性,下午去做核酸檢測
3月6號中午收到報告是陰性
終於可以放鬆了,一直擔心被感染,我打咗3針科興, 比大家參考一下

大宅

Siqing 發表於 22-3-6 15:50
2月26號c6開始流鼻水,果幾日落雨佢話淋雨凍親,我鬼理你咩病都要佢戴 ...

開始發病果日我同c6都一齊帶口罩,個仔無帶(唔肯帶) 好擔心影響佢打第二針時間,如果中咗要180日後先可以打

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Siqing 發表於 22-3-6 15:50
2月26號c6開始流鼻水,果幾日落雨佢話淋雨凍親,我鬼理你咩病都要佢戴 ...

放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

大概10日才轉陰
謝謝分享!

大宅

lina9316 發表於 22-3-6 16:13
大概10日才轉陰
謝謝分享!

每個人都唔同,以核酸為准,c6公司要求一定要核酸檢測陰性先可以返工,快測唔得驚病毒低都會感染人

首頁

尾頁

跳至