自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

車仔人 發表於 22-3-7 19:02
www.chp.gov.hk/ratp

Thanks

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 Jasber 的帖子

即系6同7號已有甘多人確診

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 22-3-7 19:07

【快速測試】快速測試呈報平台已啟動 首5分鐘萬人輪候【一文看清呈報內容】
https://topick.hket.com/ ...

反而想問打咗3針究竟第6,7日陰性已完成隔離,定要14日?
頭先填到最後一版令我猶豫,昨日話打3針可以7日出關,今日填平台又話要俾隔離令14日,即係點?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

karenlyk 發表於 22-3-7 19:32
頭先填到最後一版令我猶豫,昨日話打3針可以7日 ...

可能佢預人未打齊針

放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

啱啱幫c6 報, 等咗30秒, 用咗5 分鐘完成申報

男爵府

https://www.senju-banno.com/quarantine-calculator/
呢度有個自動計算器你可以入去睇下

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

報咗有咩用?已打齊三針,唔使病假,唔須要物資。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

參考下

琥珀宮

cattz288 發表於 22-3-7 19:07

【快速測試】快速測試呈報平台已啟動 首5分鐘萬人輪候【一文看清呈報內容】
https://topick.hket.com/ ...

「港府會盡快向相關人士派發物資包,但預期推出初期會有大量人士呈報,所以派發物資會需要較長時間。」

我估好多人等到第六第七天快測已陰性完成隔離,都未收到物資包

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

jessicasiu 發表於 22-3-7 19:41

https://www.senju-banno.com/quarantine-calculator/

我屋企人都中,係咪因為咁要隔14日?
好亂,呢個網話7日,快測平台話14日

子爵府

yuyueng 發表於 22-3-7 19:42

盡公民責任,讓當局正確掌握疫情擴散的情況

男爵府

karenlyk 發表於 22-3-7 19:44
我屋企人都中,係咪因為咁要隔14日?
好亂,呢個網話7日,快測平台話14日
...

連續兩天取得陰性結果就七日,計算表哪裏有的,其實大家都好混亂,因為政府資訊太混亂,希望有jm糾正

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

木土土 發表於 22-3-7 19:44
「港府會盡快向相關人士派發物資包,但預期推出初期會有大量人士呈報,所以派發物資會需要較長時間。」

...

又唔係喎,最近果批幾日就收到
放下自在

子爵府

我頭先入13萬幾

男爵府

報左,好快,3分鐘唔駛

大宅

報左係咪一定要去隔離?

男爵府

kyu0203 發表於 22-3-7 19:49
報左係咪一定要去隔離?

唔係

象牙宮

kyu0203 發表於 22-3-7 19:49
報左係咪一定要去隔離?

唔係,如ok可以家居隔離
放下自在

象牙宮

yuyueng 發表於 22-3-7 19:42
做統計,報啦!

子爵府

木土土 發表於 22-3-7 19:44

...

就算核酸陽性25號到今天也沒有收過任何物資和電話

首頁

尾頁

跳至