自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位JM有冇人用過? 我用開美國大機, 干衣疊洗衣, (洗衣機內鼓22吋直徑, 干衣機26吋) 但而家冇出了, 所以想搵返大機. 但我知容量冇咁大, 很多個鼓都細, 個KG其實係摩打扭力. 首選是Electrolux 11kg, 我見個機呎吋都係3個牌子之中最大
https://www.electrolux.com.hk/zh-hk/appliances/washing-machine/ewf1142bewa/#benefit

次選西門子 (bosch冇所謂, 同廠) 9KG WG44A2UGHK (1400rpm) 或WM16W640EU (1600rpm)

次次選(因太貴): Miele的9KG 1600RPM

干衣就諗住買物牌子洗衣機就盡量配返同牌子, 當然都要睇價錢, 會買 heat pump.

想問下耐用程度? 洗衣效果? 聽聞有D機洗完衫會襟點? (因美國機係好粗暴的)其實1400轉夠了嗎? 洗唔洗買到1600轉? 我而家部美國機得1100. 心中比較傾向electrolux, 主要是洗衣機夠大.

先在此多謝各位JM意見

別墅

Electrolux is great 😊

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

用緊Bosch
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

伯爵府

用過西門子和Miele, 個人覺得Miele很好用, 雖然貴

大宅

Electrolux我覺得幾好用, 有得用蒸氣焗衫

珍珠宮

回覆樓主:

覺得1100轉足夠

首頁

尾頁

跳至