婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

1.當你被醫生診斷你確實有念珠菌,或根據經驗念珠菌又來到訪,用藥物1號(早晚各一粒),它可以幫你快速排走念珠菌,舒適陰道, 這是專科婦科醫生開給我的藥,後來我在藥房也可以配買到。

長期用西藥也不能完全醫治好,最主要是在陰道裏培植有益嘅細菌。

2。每天晚上食兩粒(2)號,它可以幫助你身體制造有益的菌,平衡陰道裏的細菌

3。在情況嚴重時,每天早上再食兩粒(3)號。這是紅莓精華,是女性陰道恩物,也是念珠菌的敵人。

待續2/3

洋房

yes, raspberry and probiotics is good

大宅

coolcool6 發表於 22-3-10 13:01
1.當你被醫生診斷你確實有念珠菌,或根據經驗念珠菌又來到訪,用藥物1號(早晚各一粒),它可以幫你快速排走 ...

謝謝分享‼️

公爵府

2024年龍年勳章

1.當你被醫生診斷你確實有念珠菌,或根據經驗念珠菌又來到訪,用藥物1號(早晚各一粒),它可以幫你快速排走 ...

謝分享,不過塞藥keep住用會有抗藥性嗎?

男爵府

請問紅莓精華可以在邊易買到?

子爵府

其實,BK JM 分享左唔少有關斷念珠菌嘅方法,好似你分享嘅方法,我都試過,就係唔 work !
~ 睇哂中西醫,種菌,塞藥,中藥調理,中藥浸洗
~ 唔用護墊,揼哂 d 舊底底,全棉底
~ 食益生菌,紅莓素
等等 ........都係不定時返發,最叻都係兩個月唔搵我!

今年年初見到萬寧/屈記,有隻防念珠菌噴霧,我就買黎試下,總之 feel 到唔係咁舒服,連續幾日早晚噴一次,so far 4個幾月都唔洗再塞藥,唔舒服情況無以前咁密,雖然未叫做完全斷尾,因為間中都有唔舒服,但至少唔洗好似以前咁幾乎每個月都塞藥咁辛苦

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

QQ70 發表於 22-6-13 14:20
其實,BK JM 分享左唔少有關斷念珠菌嘅方法,好似你分享嘅方法,我都試過,就係唔 work !
~ 睇 ...
做運動增強抵抗力, 早瞓, 都有幫助。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

andyman 發表於 22-6-23 17:28
做運動增強抵抗力, 早瞓, 都有幫助。

試過,唔work

禁止訪問

複式洋房

謝謝分享

洋房

1介糖介奶介面包
2食除candida藥丸我 online iherb 買
3食grape fruit seed oil extract 12 drops 每日
4萍果醋早晚一茶匙
5no sex or use condom因為會互相傳染
6用去真菌藥塞或用cream可內用的連續一至二星期
7食益生菌
8用即棄底褲要洗淨才用要 棉質的
這是我在網上跟外國人的經驗我試左so far it's work for me
以上方法揾醫生建議你可否食用因為每個人健康問題不一
我自己問左醫生佢叫我增強immune. 所以我嘗試自己自救。
暫時尼個對我有效。

子爵府

Lifeis 發表於 22-9-4 00:17
1介糖介奶介面包
2食除candida藥丸我 online iherb 買
3食grape fruit seed oil extract 12 drops 每日

想問下iherb係買邊隻?謝謝!

首頁

尾頁

跳至