0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

岩岩過咗三個月,先開始戒咗夜奶,同埋有返個正常啲嘅時間表,突然之間就睡眠倒退,而家半夜三點打後每半個鐘起一次身,要抱住先氹得返,放落床又醒返,不斷重複,點搞

禁止訪問

複式洋房

chingskysky 發表於 22-3-29 02:10
比返個作息定時佢
我女女差不多4個月
而家就每玩兩個鐘到就訓一陣

但係我嗰B玩唔夠兩個鐘就好眼瞓,
夜晚已經瞓咗12-13個鐘,平時朝頭早就瞓30分鐘自己醒咗,中午就抱住佢等佢瞓兩個鐘,傍晚再瞓多30分鐘,不過醒咗一個鐘左右又好眼瞓

禁止訪問

複式洋房

chingskysky 發表於 22-3-29 14:03
唔好比佢習慣抱訓
我會放女女係床
由佢喊下 陪佢傾下

一開始陪住佢喊要等幾耐到?
我個仔佢唔會喊,會自己繼續玩但係明明見到佢好攰佢都繼續玩,我驚佢overtired之後仲難瞓得着?

禁止訪問

大宅

mcfok 發表於 22-3-28 13:46
岩岩過咗三個月,先開始戒咗夜奶,同埋有返個正常啲嘅時間表,突然之間就睡眠倒退,而家半夜三點打後每半個 ...

BB 平時都係你抱睡再放床定自己係床仔入睡? 4個月會因為開始識轉身就睡眠倒退, 你試下係佢日間清醒時比多啲機會佢轉身, 滿足佢想轉身既慾望, 夜晚佢就唔會想起身玩轉身。 同埋小朋友4個月, 開始訓少左, 就同佢玩多啲, 放下佢啲電。

別墅

mcfok 發表於 22-3-29 13:19
但係我嗰B玩唔夠兩個鐘就好眼瞓,
夜晚已經瞓咗12-13個鐘,平時朝頭早就瞓30分鐘自己醒咗,中午就抱住佢等佢 ...

BB而家先3個月,最大清醒時間應該只有1.5個鐘,即係醒左1.25個鐘後就要帶佢入房氹瞓覺,1.5內就要瞓著,每3個鐘食1次奶。醒左2個鐘先氹瞓覺就過攰,會難氹瞓覺。
我個仔3個月既時候未夠個半鐘就已經好眼瞓,瞓個半鐘又醒要飲奶。

首頁

尾頁

跳至