潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我舊年年中開始入坑, 上個月終於出咗第一個QB K28…雖然最近荷包好乾但而家已經心思思諗緊下一個目標應該係咩好

話說其實我一直以嚟我都係想要K25先入坑但奈何SA話第一個QB無可能係25所以我先出28。但出完28之後唔知點解對25嘅渴望細咗好多…

覺得今季奶茶色好鬼靚,唔知試唔試下一個奶茶色non qb…? 定係專心繼續下一個qb? 不過就算qb我而家都唔知自己想要咩…始終銀彈有限, 真係好難揀! Mini lindy我估以我坑齡+spending真係唔洗諗…特別係教主孭完之後~

各位jm有冇咩提議呀?

男爵府

回覆 veevaa 的帖子

Mini lindy 應該唔關坑齡事, 因為我都係舊年入坑,無出過 QB, 由舊年 Q4 開始等,等極都未出到QB, 但 SA 農曆年前就出左 mini lindy 俾我 (當甜品俾我止下渴掛) 所以我都唔知個遊戲係點玩, 反正已經等左咁耐, 由當初好想快d 出到, 等到而家都無咩感覺, 佛系覺得慢慢仲好, 可以慳返 d 錢儲下糧

大宅

Kforrest 發表於 22-4-7 14:37

Mini lindy 應該唔關坑齡事, 因為我都係舊年入坑,無出過 QB, 由舊年 Q4 開始等,等 ...

想問吓你等緊QB嘅時候, 會唔會冇去舖買得咁密同埋少啲? 因為係咪未收到袋之前所有Spending,到收到袋就會扣晒?

大宅

Kforrest 發表於 22-4-7 14:37

Mini lindy 應該唔關坑齡事, 因為我都係舊年入坑,無出過 QB, 由舊年 Q4 開始等,等 ...

你等緊咩QB呀? 咁mini lindy你SA扣唔扣spending?

男爵府

無計住 d spending, 都 keep 住有買野, 因為 d 野係真係鍾意同想買, 只係呢兩個月疫情 wfh 少出街, 戒左落鋪先少去左

等 QB 係由 K28 等到可以試 K25, SA 話 mini lindy 唔影響個 K

男爵府

我都剛在3月許願K28,開始等待mode. 下半年應該唔會出bc 住,原本都想plan 下mini Lindy,但似乎越來越難。2424 會係另一選擇。

wcpcelia    發表於 22-4-8 09:14

大宅

絕對係bolide

係H來講比較低調,真係睇開名牌嗰啲先會知係H

大宅

Kforrest 發表於 22-4-7 15:06
無計住 d spending, 都 keep 住有買野, 因為 d 野係真係鍾意同想買, 只係呢兩個月疫情 wfh 少出街, 戒 ...

真係好羨慕!希望jm快啲出到K25/28!

大宅

mandmdr 發表於 22-4-7 15:41
我都剛在3月許願K28,開始等待mode. 下半年應該唔會出bc 住,原本都想plan 下mini Lindy,但似乎越來越難 ...

我都幫jm打下氣先! 其實mini lindy真係好實用, 不過我估無我份!

大宅

angelinaho 發表於 22-4-7 19:05
絕對係bolide

係H來講比較低調,真係睇開名牌嗰啲先會知係H

反而bolide我又麻麻地…mini bolide可以考慮下~

大宅

另外我想話…尋日SA同我講而家已經唔可以訂珠寶…除非一件幾十萬嗰啲…唉,咁可以點!

大宅

veevaa 發表於 22-4-8 21:36
另外我想話…尋日SA同我講而家已經唔可以訂珠寶…除非一件幾十萬嗰啲…唉,咁可以點!
...

唯有巡多啲舖,因為佢哋有陣時有現貨。

不過我知道有啲鋪,仲可以訂貨 (LG)… 我去嗰間就冇得訂..

大宅

Jmachi 發表於 22-4-8 21:47

唯有巡多啲舖,因為佢哋有陣時有現貨。

我SA咩都話無貨…唔知係咪最近先出完袋,佢費事我咁快又買夠數…

大宅

veevaa 發表於 22-4-8 21:50
我SA咩都話無貨…唔知係咪最近先出完袋,佢費事我咁快又買夠數…

我個SA攞咗條Rose gold嘅小Q,問我要唔要. 我推咗佢, 因為我鍾意白金…
之前出咗條Rose gold 小Q嘅手鍊, 其實本身都係鍾意白金多啲.. 所以條頸鏈我要堅持等白金!

大宅

veevaa 發表於 22-4-8 21:50

你啱啱出咗隻K28, 可以慢慢儲. 我仲努力緊我第一隻QB.

首頁

尾頁

跳至