自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大人?食水果更好

大宅

希爾達 發表於 22-4-12 09:45
你咩事要食呀?

成日個胃定個肚好多風又多氣,谷到個肚好似五個月咁!一日去三四次廁所但都係一樣咁谷,成日谷到頭暈,體重不斷係咁增加,行每步路都覺得好重,但係其實自己唔係食咗好多嘢

水晶宮

希爾達 發表於 22-4-12 09:49

活x易上次孖裝684仲有88折係咪最平啦?

我hktx 訂,你係萬0嗰啲?唔記得幾多錢都係幾百,只記到最近期俾錢嘅森下
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

bmuimami 發表於 22-4-12 10:03
我hktx 訂,你係萬0嗰啲?唔記得幾多錢都係幾百,只記到最近期俾錢嘅森下
...

萬0冇呢隻屈x寺先有

開心過每一天吧!

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

想問下係咪有埋益生元係入面會好d?

公爵府

醒目開學勳章

泡菜, 麵鼓, 納豆,yogurt

男爵府

oyi 發表於 22-4-12 09:57
成日個胃定個肚好多風又多氣,谷到個肚好似五個月咁!一日去三四次廁所但都係一樣咁谷,成日谷到頭暈,體 ...

下!咁你有冇睇醫生呀?
我係便秘先食下啫
開心過每一天吧!

水晶宮

希爾達 發表於 22-4-12 10:05
萬0冇呢隻屈x寺先有

啊!因為我網購水貨都唔定
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

希爾達 發表於 22-4-12 10:08
下!咁你有冇睇醫生呀?
我係便秘先食下啫

如果我唔食一排,除咗便秘,仲會肚屙keep住食就正常啲呀

男爵府

bmuimami 發表於 22-4-12 10:18
如果我唔食一排,除咗便秘,仲會肚屙keep住食就正常啲呀

唔食又便秘又肚屙?
開心過每一天吧!

大宅

希爾達 發表於 22-4-12 10:08
下!咁你有冇睇醫生呀?
我係便秘先食下啫

好多謝您呀 睇咗中醫,中醫話我脾胃差,食咗中藥係好返,但一唔食就差返,所以想試下食益生菌

水晶宮

希爾達 發表於 22-4-12 10:21
唔食又便秘又肚屙?

係呀兩樣都會發生咁先麻煩,即係一時幾日冇得去,一時又一日幾次肚痛咁嗰種

水晶宮

oyi 發表於 22-4-12 10:21
好多謝您呀 睇咗中醫,中醫話我脾胃差,食咗中藥係好返,但一唔食就差返,所以想試下食益生菌 :sw ...

咁如果你夾中醫,keep住調理都可以喎

男爵府

bmuimami 發表於 22-4-12 10:28
係呀兩樣都會發生咁先麻煩,即係一時幾日冇得去,一時又一日幾次肚痛咁嗰種
...

嘩完全同我一樣你係咪食咗某隻藥先會係咁㗎?
開心過每一天吧!

男爵府

oyi 發表於 22-4-12 10:21
好多謝您呀 睇咗中醫,中醫話我脾胃差,食咗中藥係好返,但一唔食就差返,所以想試下食益生菌 :sw ...

係呀聽人講食得中藥多都唔好㗎!
所以中西隔住來食囉
開心過每一天吧!

水晶宮

希爾達 發表於 22-4-12 10:37
嘩完全同我一樣你係咪食咗某隻藥先會係咁㗎?

唔係好明?乜嘢藥?

男爵府

bmuimami 發表於 22-4-12 10:40
唔係好明?乜嘢藥?

即係食咗某種藥有副作用所以便秘咁囉
開心過每一天吧!

大宅

希爾達 發表於 22-4-12 10:38
係呀聽人講食得中藥多都唔好㗎!
所以中西隔住來食囉

我就係驚食得中藥太多,所以想試下益生菌睇下有無幫助

男爵府

回覆 Beauty222 的帖子
我食開probiolife金裝益纖菌。佢係美國原料,香港製造嘅。有兩種菌同益生元 (益生菌嘅食物),係粉狀唔使吞膠囊。

https://hskgene.com/products/probiolife-probiotics

水晶宮

希爾達 發表於 22-4-12 10:41
即係食咗某種藥有副作用所以便秘咁囉

冇呀

首頁

尾頁

跳至