論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

走晒音!我又唔敢stop 佢

伯爵府

我個工人一路做嘢,一直講電話

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢地有D有表演狂, 自己以為唱歌掂。 以前大食bun vicky, 初來話very happy, 係屋唱到michael jackson上身咁。我叫佢keep quiet, Sir is sleeping. Pa日頭訓覺。 唔理。 卒之我在youtube揾D鬼上身比佢睇, 話you look like ghost in your body, 得咗。

直接叫佢 keep quiet. 唔好買佢怕。

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

我頭先開Hi Fi 勁大聲遮咗佢嘅歌聲!

伯爵府

我徵得老公和囡囡同意今年十月完約唔續佢
一諗起唔使比工人情感、精神、金錢勒索就好期待
我請咗工人10幾年唔敢著好食好,免得佢哋以為我哋好有錢問我借錢;我叫佢整燉湯比我女,佢整完一大餐之後佢冇份食,佢唔開心咗幾日;唔敢係屋企同老公恩愛,因為佢離咗婚;唔敢攬住我女錫,因為佢個女係問題少女,例如未婚懷孕,驚刺激到佢搞到佢心理唔平衡,總之咩都就住就住,因為始終有個陌生人係屋企

伯爵府

有陣時我去廚房整啲嘢,佢就企喺廚房門口望住我、等我。無咗工人,我可以修復失地,霸返我個厨房,經過幾個工人,我個廚房比佢哋蹂躪到污糟邋遢、甩皮甩骨,我剛入貨嘅時候我個廚房係用晒啲高階電器,但好快就比佢哋整爛晒,從此以後我就用cheap 嘅,咁比佢哋整爛咗都唔肉赤

伯爵府

成日無啦啦黑我口面幾日,問佢咩事?佢就話佢經期嚟咗!我冇試過經痛嗎?我都唔會咁樣黑我老細面啦!佢持住自己煮嘅好食,其實我只係覺得唔難食,佢就喺度高姿態

伯爵府

呻下,多謝收看

大宅

恭喜你!我都就快回復自由,個家終於屬於返自己,我姐姐做埋下個月中就完約了

大宅

佢唔係太差,但始終多個人响度好唔自在,有時想整杯咖啡嘆吓,佢又响廚房;做嘢又心急,未聽清楚我講就急急腳走咗去做,結果做錯晒,我估呢六年都死咗唔少細胞

男爵府

lily233242 發表於 22-4-12 23:43
呻下,多謝收看

同我對上工人一模一樣,炒左之後只得一個字:爽!

伯爵府

cherriesit 發表於 22-4-14 22:38
同我對上工人一模一樣,炒左之後只得一個字:爽!

我唔會炒佢,因佢都純品、心地唔差,所以會好來好去

伯爵府

CoffeeCheng 發表於 22-4-14 21:35
佢唔係太差,但始終多個人响度好唔自在,有時想整杯咖啡嘆吓,佢又响廚房;做嘢又心急,未聽清楚我講就急急 ...

我都中意嘆咖啡
但自從第一個工人整爛我部咖啡機之後,我都唔敢再買咖啡機,改為飲即沖咖啡好多年啦!我唔再請工人嘅時候,我會認真買番一部半自動咖啡機、日本style嘅小焗爐、蒸焗爐、掃地機、多功能飯煲、洗碗機、打汽水機、即熱水機…

大宅

lily233242 發表於 22-4-14 23:24
我都中意嘆咖啡
但自從第一個工人整爛我部咖啡機之後,我都唔敢再買咖啡機,改為飲即沖咖啡好多 ...

我同老公都勁鍾意飲咖啡,姐姐初嚟時話幫我哋沖,我話唔使,我哋鍾意自己沖,之後佢就除咗清潔外,好少掂部機。

我哋都諗住姐姐完約後,買返部掃地洗地機和洗碗碟機返嚟

伯爵府

CoffeeCheng 發表於 22-4-15 09:59
我同老公都勁鍾意飲咖啡,姐姐初嚟時話幫我哋沖,我話唔使,我哋鍾意自己沖,之後佢就除咗 ...

係呀其實唔單止享受飲咖啡,我係由買咖啡豆至沖咖啡全程都極享受、感到療癒、減壓

大宅

lily233242 發表於 22-4-12 13:21
走晒音!我又唔敢stop 佢

我前工人,一路做野,一路煮粥。不過可數在廚房,但呀要考dse 在廳温書,把声好煩,话女唔敢话佢,我見到就閂廚房門,開埋乾衣機,等佢在裏面焗死
:-D :-?

大宅

我同老公都勁鍾意飲咖啡,姐姐初嚟時話幫我哋沖,我話唔使,我哋鍾意自己沖,之後佢就除咗 ...

我完左约啦,掃地机唔work, 但洗碗機一留。工人何時完約?

大宅

lily233242 發表於 22-4-14 23:24
我都中意嘆咖啡
但自從第一個工人整爛我部咖啡機之後,我都唔敢再買咖啡機,改為飲即沖咖啡好多 ...

何時完約?我工人完左约,我全部買自動野

男爵府

lily233242 發表於 22-4-12 23:37
我徵得老公和囡囡同意今年十月完約唔續佢
一諗起唔使比工人情感、精神、金錢勒索就好期待 ...

同妳差不多,都係咁嘅原因同十二年嘅賓賓分手。

分手後,我自在左,唔洗忍。d野可以隨心放,唔洗再remind老公收起d Bank statement。

工人嘅野,冇又煩,有又煩。

男爵府

請問什麼叫掃地機?洗地機?我都告別工人了!(emoji)

首頁

尾頁

跳至