跳至

首頁

尾頁

民房

黎緊6月尾會移民SF 想問下有冇邊間搬運公司用過覺得好既可以介紹? Thanks!! ♥️

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mrsmchicken0111 發表於 22-4-16 09:42
黎緊6月尾會移民SF 想問下有冇邊間搬運公司用過覺得好既可以介紹? Thanks!! ♥️
...

有jm揀咗seven seas

另外可選Asian tigers, eastern cross international , Links, crown 你可夾夾價。

請問你可否分享你的Documentarily Qualified嗰封電郵係幾時,同埋係邊類親屬移民。因為等左好耐,所以先想了解下

子爵府

我揀seven seas, 個木箱3個月內到NY,價錢全包3萬多

民房

feclagnes 發表於 22-4-16 17:54
有jm揀咗seven seas

另外可選Asian tigers, eastern cross international , Links, crown 你可夾夾價。

好的謝謝. 我係用spouse visa過去, 大約12月尾收到通知話會安排interview, 1月中就安排倒, 2月頭就去interview

民房

kkyyn 發表於 22-4-17 08:01
我揀seven seas, 個木箱3個月內到NY,價錢全包3萬多

Thanks!

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mrsmchicken0111 發表於 22-4-17 12:14
好的謝謝. 我係用spouse visa過去, 大約12月尾收到通知話會安排interview, 1月中就安排倒, 2月頭就去inter ...

謝回覆

男爵府

請問您是否一個木箱, 有幾大呀?

伯爵府

nachoboy 發表於 22-4-17 20:29
請問您是否一個木箱, 有幾大呀?

呢幅圖係選seven sea個jm分享出嚟(參考)

男爵府

feclagnes 發表於 22-4-18 11:55
呢幅圖係選seven sea個jm分享出嚟(參考)

唔該哂你呀!請問你Seven Seas 是含送過木箱 嚟你屋企,然後自己裝箱呀?

伯爵府

nachoboy 發表於 22-4-18 14:27
唔該哂你呀!請問你Seven Seas 是含送過木箱 嚟你屋企,然後自己裝箱呀?

上帖我都提及,係其他jm講,我轉述。我唔識整佢個po條link。所以cap左jm回覆比你參考。
我無你地咁幸運,仍然等待中請問你可否分享你由Documentarily Qualified計起,等左幾耐?同埋係邊類親屬移民。因為等左好耐,所以先想了解下

男爵府

我唔明,個木箱咁大,是否自己先用紙盒把東西裝好一盒盒,然後seven seas 幫你搬去貨倉, 佢地入落個大木箱度?

真係唔係好明個流程,如果係員工幫你砌d盒,㸃樣可以用盡d空間呢?

子爵府

落單,比訂金後,佢會送來,舖地膠布(木箱長/濶),箱頭筆,封箱膠紙連座,泡泡紙(包易碎品)。
你砌好,影張相,叫司傅照一樣咁砌,我因為d膠箱形狀個個不同,所以比較要有心機砌。
放自己層樓的電梯外,7海在香港包搬到入木箱的,美國要自己搬。
最重要記住Mark 每箱的物件內容(寫used,就算新都拆除包裝),價值(折舊價),重量(每個箱都要),用作填報清關表格
不可放食物,總之,食得入口,都不可放

有义電的電器,如藍牙speaker, 放晒電先入箱

海關話,口罩限帶10盒

男爵府

kkyyn 發表於 22-4-19 01:43
落單,比訂金後,佢會送來,舖地膠布(木箱長/濶),箱頭筆,封箱膠紙連座,泡泡紙(包易碎品)。
你砌好, ...

七海會否提供紙箱?
自己用佢塊甫地膠布砌到大木箱的體積就可以?

送到美國後,七海㸃樣deliver, 整個大木箱? 那就一定要有車房了.

先謝謝你回答!

子爵府

回覆 nachoboy 的帖子

七海會否提供紙箱?
有,10個8個,應該吾夠pack全屋什物的

自己用佢塊甫地膠布砌到大木箱的體積就可以?
是,自己再預多幾箱吾等洗野,到時有位可以放埋入木箱內

送到美國後,七海㸃樣deliver, 整個大木箱? 那就一定要有車房了.
佢會放在你家門前,你自己御貨,我是大箱,有1小時御貨時間,美國這處只負責打開個木箱門,我間屋有車庫,所以放晒入去,你最好Mark 清楚每箱的內容,方便將來開箱容易搵出來

子爵府

我報價是2萬多元,要完成清關800多元美金,那木箱才會發送的,所以,總數是3萬多元。
要我掉晒香港的東西,我情願用3萬多元運來美國。

男爵府

我想問吓電器值得搬嗎?因為唔同voltage, 要用變壓器才可以用倒嗎?

子爵府

我只運了按摩椅,因火數細買它時都過萬,但買變壓器都只是200多元都吾貴,要搵人掉按摩椅大約1000元,還有一件是衣車,因是紀念品,吾會掉。我仲運了一個好中意的矮身衣櫃。
我搬來還有麻雀枱和麻雀。
最後悔無運廚房高櫈,我平時用緊,現在無得在廚房坐住洗菜。

全部完好無缺,按摩椅現在用緊。

子爵府

有些電器是110~220的,其餘要用火牛,我在淘寶買火牛的

男爵府

kkyyn 發表於 22-4-20 21:58

我只運了按摩椅,因火數細買它時都過萬,但買變壓器都只是200多元都吾貴,要搵人掉 ...

唔好意思,咁多野問,我都諗過搬按摩椅,
你講火數細是什麼意思,
我的按摩椅230watts,可否買到變壓器?
變壓 器在那裏買?

子爵府

吾緊要,答到我知的一定會答你的

200幾,當然是細啦,火牛在淘寶,我淘了一個800火,所以足夠用在按摩椅有多,因按摩椅火數細。

買800,但不可用盡800,電器到600就最盡的了。
風筒火數是1800以上,火數大,不要帶

首頁

尾頁

跳至