夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

U777777 發表於 22-4-16 09:55
同老婆結婚十多年,有小朋友,老婆對我越黎越差(我對佢千依百順)老婆仲要出軌,攤牌後我知佢仲偷偷地繼續 ...

各有各玩你想點玩先,玩得就預咗要有後果

男爵府

U777777 發表於 22-4-16 23:37
我諗位置就係小朋友要有爸爸,同埋幫手供樓交學費生活費…
又唔係想報復,咁佢都唔想理我,我只好自己去玩
...

咁你覺得你又去玩會令你快樂?長遠點面對你呢個家既關係?點面對父母在小朋友面前貌合神離?再講,就當你出去搵小三,你係欺騙甚至傷害另一個人,呢個係你想出現既情況?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

aryemyem 發表於 22-4-16 11:38
你知老婆偷吃
你又想偷吃
你哩度問人可唔可以偷食
呢度耐唔耐都有人出 post 話老婆偷食,仲一定係新國民

複式洋房

各有各玩唔會係一個好辦法

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

...
本版大部分CASE 如果樓主係女性, 一般叫事主CAP 水, 當同屋, atm (如果是FTM) etc.
最少我從未見過有jm comment 事主有樣學樣 (最多擴展生圈子而已). 同樣的意見應該適用於自稱男性的樓主。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

...

認真啲處理吧!你老婆愛仔女嗎?仍有照顧嗎?如果連仔女都唔理,你又只得佢空殼,呢個所謂家庭都唔健康啦!

離婚再搵另一個啦!

cathngai    發表於 22-4-17 01:49

子爵府

kwhkwh 發表於 22-4-17 01:26
本版大部分CASE 如果樓主係女性, 一般叫事主CAP 水, 當同屋, atm (如果是FTM) etc.
最少我從未見過有jm com ...

我有試過叫人如果真係唔想分開就各有各玩,之後比人鬧爆,呢度嘅jm 係無乜人接受到

子爵府

回覆樓主:

答返樓主,你係男人各有各玩應該唔係咩難事因為男人通常性同愛可以分開。上面有人話有後果,後果就係你老婆知你去玩會唔會激到佢想離婚?不過如果佢唔愛你出面又有第二個我又覺得佢未必會管你,或者你自己玩得小心啲唔好出晒面,同埋搵sp炮友就算唔好搵小三,上身的話比較麻煩。當然係你地如果唔想分開各有各玩我覺得係ok,至少被出軌果個心理上會平衡啲,因為我自己係咁,可能我咁講又會比人鬧

民房

為左頭家我已經疏遠晒所有親人同朋友
一放工放假99%時間陪老婆仔女
發生哩件事真係令到我好崩潰
現在由早到晚一合埋眼就會諗起呢件事
就黎癲

子爵府

U777777 發表於 22-4-17 08:01

你冇仔女,大家又講好,各有各玩,完全冇問題!

但如有仔女,有冇諗過佢地會點睇?

喂!我見到你爸攪住第二個女人,又見到你媽被第二個男人拖手攬腰喎!

一個咁唔健康的家,你仍要強留?

侯爵府

aryemyem 發表於 22-4-16 11:38
你知老婆偷吃
你又想偷吃
你哩度問人可唔可以偷食

唔離婚 只會傷及小朋友

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

現在由早到晚一合埋眼就會諗起呢件事
就黎癲
咁各有各玩都解決5到件事架喎,你經濟如何? 可以獨立帶到小孩嗎?
你若去玩, 玩到上身, 新果位隨時被正印叫聲「賤三」都仲得,你願意新歡含屈嗎.

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔好講歪理

佢玩,你又去玩
佢會受刺激而重新愛你??
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

原本都想同情你, 但睇到哩度又覺得有原因, 只係想激下你太太, 去揾小三ok, 不過我覺得好小朋友, 完全唔係諗住去解決, 你就算揾左, 最多解決性問題, 仲有咩解決到?

人地pk, 所以你要更pk? 你咁大個人應該識衡量得失, 邊個最傷,唔好話傷某人,就不計成本咁傷, 好多時連自己都傷埋, 仲有你有小朋友, 佢點睇父母, 我只可以話最可憐唔係你, 係細個個, 如果可以, 我諗佢都想揾一對正常父母做爸媽, 如果你 諗唔明就揾朋友, or 社工傾, 聽下人意見

複式洋房

同老婆結婚十多年,有小朋友,老婆對我越黎越差(我對佢千依百順)老婆仲要出軌,攤牌後我知佢仲偷偷地繼續 ...

你老婆係咪姓林咖!做雜工

男爵府

最初我都諗住,為左家庭,為左小朋友,而去忍,,,,但在 夜闌人靜, 深夜夢迴時,乱諗野,日复日吟,因而影响健康,日常生活時,,,所以引刀一快,為左 拎返個仔撫養權, 冇左 層樓,都要趕佢走,,,,

男爵府

陪月勳章

Peter2012 發表於 22-4-17 17:40
最初我都諗住,為左家庭,為左小朋友,而去忍,,,,但在 夜闌人靜, 深夜夢迴時,乱諗野,日复日吟,因而 ...

你拎左撫養權又點會冇左層樓呀
資產會分多左㗎
如你前妻有工作能力
仲要俾返小朋友贍養費你

識人單親爸爸拎左撫養權
只須俾一筆過贍養費十六萬前妻

男爵府

回覆 aryemyem 的帖子

對家冇收入的,,,再加多句名句吟講, 誰緊張,誰就輸啦,,,比佢半呃半氹吟啦,,,,前塵已過,不提也罷,,,,過得到自己心理 關口, 各有各玩,都不失為一個不錯選項

大宅

你老婆知道你知佢出面有人嗎?
唔知你知唔知有種關係叫開放式關係?
所以你拎曬出嚟講,一係離婚,唔離婚又唔一定唔會影響個小朋友,小朋友大大下都識自己睇,你哋呃得佢幾耐
如果你老婆都接受到你出面有人,咁你地咪可以光明證大咁玩,咁大家都公平喇
但大人既身教係好直接影響小朋友價值觀,所以要諗清楚,有乜結果都係要自己承擔
And if you give me what I want, Then I'll give you what you like

別墅

回覆 babyballball 的帖子

樓主大部分時間投入家庭,應該都係無乜朋友嘅人,好難搵第二個
[size=16.200000762939453px]被戴綠帽男人的5大共通點

[size=16.200000762939453px]1.沒有朋友

[size=16.200000762939453px]調查所得,擁有美滿家庭嘅人,多數有1至2位好朋友,而被戴綠帽嘅人最大嘅共通點就係無朋友,思諗方式單一,無愛好、又無興趣,每日收工就直接返屋企做宅宅。

首頁

尾頁

跳至