影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開了4套, 每套看了頭一、二集, 不知那一套最好看. 太貪心了
不期而至
謝謝你醫生
一念時光
好好生活

......都是40集的.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

ddkaka 發表於 22-11-17 13:03
呢套我都睇到跟播,幾好睇

之前佢倆果套陽光之下
你有冇睇過?
都好睇呀
覺得彭冠英同蔡文靜幾搭幾有cp感

男爵府

worthy 發表於 22-11-17 16:15
開了4套, 每套看了頭一、二集, 不知那一套最好看. 太貪心了
不期而至
謝謝你醫生

謝謝你醫生
我覺得拖太長了
後面劇情差不多
中意睇白宇但真是麻麻睇楊冪
成日都是苦瓜乾咁
佢個嘴好怪
就算笑個樣都好苦咁

水晶宮

thomaswop 發表於 22-11-17 16:49
之前佢倆果套陽光之下
你有冇睇過?
都好睇呀

陽光之下未睇,咁要試下睇

珍珠宮

回覆 thomaswop 的帖子

未睇過呀! 又要加到"待看list"了
謝謝

子爵府

worthy 發表於 22-11-13 11:51
原來唔經唔覺已經睇咗超過50套陸劇. 最近有D亂亂地, 唔知揀邊套睇好. 總結一下, 比較喜歡時裝劇 -- 查案、 ...

台劇啱唔啱?剛剛睇完Netflix《她和她的她》好睇,得9集。有懸疑、愛情、家庭、閨密情,最後成套戲係主角解開左一生心結。

另外多謝推介歡樂頌1

珍珠宮

陸劇 "突圍" 好看嗎?

珍珠宮

mizuho 發表於 22-11-6 13:18
之前這裡有人介紹看「理智派生活」,當時感覺看秦嵐+黃鶴棣的CP有點燒腦,但開看幾集後就追下去,裡面講辦 ...

我都啱啱睇完,完全為咗睇棣棣,秦嵐辦公室條主線好睇,睇完會學到野
不過真係好唔理解內地父母果種急子女結婚嘅心態,最初秦嵐呀媽出場堅係俾佢嚇親
到而家睇愛的二八定律又係有家長迫相睇迫結婚,呢樣同香港真係好大分別

伯爵府

laukkk 發表於 22-12-2 03:00
我都啱啱睇完,完全為咗睇棣棣,秦嵐辦公室條主線好睇,睇完會學到野
不過真係好唔理解內地父母果種急子女 ...

香港女士單身已成風氣了,其實不是壞事,唔知在哪裡抄,理智派生活跟下一站是幸福一樣,大學時約定35仍單身就結婚,咁多年都不走在一起會有感覺 大陸好似跟香港差不多女多男小 以前大陸女子是早婚的,其實現在影圈都是,但也早離

珍珠宮

AC117 發表於 22-12-2 08:24
香港女士單身已成風氣了,其實不是壞事,唔知在哪裡抄,理智派生活跟下一站是幸福一樣,大學時約定35仍單 ...

真係好奇怪,一到年齡就一定要結婚,但又要求高,背景差啲又唔要,離異家庭又嫌棄,婚房婚車婚禮禮金仲有唔知三金定五金缺一不可,結咗又一定要生,就算有咩事父母都唔準離婚
我呢個冇俾父母催過婚又遲婚嘅人真係睇到O晒咀

伯爵府

laukkk 發表於 22-12-2 15:37
真係好奇怪,一到年齡就一定要結婚,但又要求高,背景差啲又唔要,離異家庭又嫌棄,婚房婚車婚禮禮金仲有 ...

下一站是幸福都有點壞腦,七國唔亂,父母反對龍鳳胎兒子同細過自己十年女仔,但又唔反對女兒同細過自己十年男仔,一般重男輕女,但他們重女輕男,或者輩份問題反應咁大,女主本來跟女方舅父拍拖,但真的成真,咁亂關係相方子女真係唔知點稱呼

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我反而好鍾意睇內地嗰一套電視劇集名叫做:<<兩個人的小森林>>~~~~

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章

rose-mag 發表於 22-11-14 12:15
唐朝詭事錄睇咗未?懸疑探案,有少少愛情,人物唔戀愛腦,冇影響查案,仲有少少宮闈爭鬥同人性。

三悅有 ...

巳睇完呢二套,真係唔錯,多謝分享

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

TV家 發表於 23-1-28 23:45
巳睇完呢二套,真係唔錯,多謝分享

近期推介去有風的地方,演員不拉挎,故事寫實得嚟好正面,童話得嚟唔離地,講咗好多小城鄉面貌,突出小村鎮純樸,亦點讚大城市中嘅人情,由頭到尾嘅節奏唔快,但唔係拖,每個角色都有自己嘅坎,從生活中慢慢走出來,景靚食物吸引到好想去雲南走一圈。

有套短劇叫虛顏都推介,每集10分鐘,集數都唔多,故事新,演員演技顏值都唔錯。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章

rose-mag 發表於 23-1-29 03:27
近期推介去有風的地方,演員不拉挎,故事寫實得嚟好正面,童話得嚟唔離地,講咗好多小城鄉面貌,突出小村 ...

謝謝推介

珍珠宮

看完一套舊劇 "小別離", 好好睇呀! 有笑有淚.
即刻急不及待開埋套縝集"小歡喜"嚟睇.

別墅

rose-mag 發表於 23-1-29 03:27
近期推介去有風的地方,演員不拉挎,故事寫實得嚟好正面,童話得嚟唔離地,講咗好多小城鄉面貌,突出小村 ...

呢兩套真喺好好睇,去有風的地方啲歌又好好聽,景色又靚(emoji)(emoji)

珍珠宮

小歡喜, 剛看完第20集, 真係超好笑. 又有感動位.

首頁

尾頁

跳至