自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

長方型平啲, 多其他盤可以換, 但watt 數細啲。

橢圓型貴少少, 少啲盤可以換, 但watt 數大啲。

男爵府

你用黎煮咩要watt數大?如果燒肉串燒之類,方型大火都好夠力。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

圓的有冇陶瓷深盤?
有就買圓!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我屋企用圓,小朋友好鍾意

公爵府

趙元嵩 發表於 22-4-23 21:07
圓的有冇陶瓷深盤?
有就買圓!

買爐連埋深煱盤呀

趙元嵩    發表於 22-4-23 23:13

公爵府

Sallyb1a 發表於 22-4-23 21:37
我屋企用圓,小朋友好鍾意

小朋友鍾意整咩食?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mypineapple 發表於 22-4-23 20:52

睇吓你用嚟做乜,如果打邊爐就一定係橢圓形嗰個如果唔係唔夠熱,諗住整吓燒肉或者陶瓷鍋炆燉,方形嗰個啱用啲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mypineapple 發表於 22-4-24 14:26
小朋友鍾意整咩食?

屋企小型BBQ,隨時都可以燒一陣,BBQ完深窩煮嘢食

伯爵府

Anpanmama 發表於 22-4-24 14:32
睇吓你用嚟做乜,如果打邊爐就一定係橢圓形嗰個如果唔係唔夠熱,諗住整吓燒肉或者陶瓷鍋炆燉,方形嗰個啱 ...

用緊方型,打邊爐真心唔夠火力,搞到都唔敢試燒肉

子爵府

2024年龍年勳章

mypineapple 發表於 22-4-23 20:52

好耐之前買左方形打邊爐,唔夠力,壞左後買橢圓形,夠力,好好用

子爵府

2024年龍年勳章

mukawong 發表於 22-4-24 16:25
好耐之前買左方形打邊爐,唔夠力,壞左後買橢圓形,夠力,好好用

我成日整雞煲

男爵府

回覆樓主:

消委會連續幾年講過Bruno 有問題
https://www.weekendhk.com/%E5%A5%BD%E7%94%9F%E6%B4%BB%E7%99%BE%E7%A7%91/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E9%91%84%E9%90%B5%E9%8D%8B-%E8%87%B4%E7%99%8C-lecreuset-staub-bruno-ctb028-jc-1219812/

子爵府

哈比 發表於 22-4-24 16:45
https://www.weekendhk.com/%E5%A5%BD%E7%94%9F%E6%B4%BB%E7%99%BE%E7%A7% ...

一講完大量二手放出嚟

男爵府

回覆樓主:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.hk01.com/%25E6%2595%25B8%25E7%25A2%25BC%25E7%2594%259F%25E6%25B4%25BB/559950/%25E6%25B6%2588%25E5%25A7%2594%25E6%259C%25839%25E6%25AC%25BE%25E9%259B%25BB%25E7%2586%25B1%25E7%259B%25A4%25E8%25A9%2595%25E6%25B8%25AC%25E7%25B5%2590%25E6%259E%259C-%25E5%25A5%25B3%25E7%2594%259F%25E6%259C%2580%25E6%2584%259Bbruno-re-colte%25E5%25AE%2589%25E5%2585%25A8%25E4%25B8%258D%25E9%2581%2594%25E6%25A8%2599&ved=2ahUKEwixt-_2pqz3AhWQGaYKHdBHAw0Qjjh6BAgIEAE&usg=AOvVaw0zodRWUoSWwiCHfsv_EVD0

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

哈比 發表於 22-4-24 16:45
https://www.weekendhk.com/%E5%A5%BD%E7%94%9F%E6%B4%BB%E7%99%BE%E7%A7% ...

鐵鑄鍋唔同hotplate喎

男爵府

小倩 發表於 22-4-24 16:53
鐵鑄鍋唔同hotplate喎

消委會有報告, 一樣有問題
你可以自己search

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我有個長形,用黎燒肉真心唔夠熱力

公爵府

哈比 發表於 22-4-24 16:52
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.hk01.com/%25E6%2595%25B8%25E7%25A2% ...

珍珠宮

Rilakkuma12 發表於 22-4-24 16:52
一講完大量二手放出嚟

我醒,好耐之前用過2次即刻放,因為我自己覺得唔係好啱用

男爵府

小星星1 發表於 22-4-24 18:15
我醒,好耐之前用過2次即刻放,因為我自己覺得唔係好啱用

我都係,我主力打邊爐。發覺長型完全唔夠力。用咗2次。已經放咗比人!

首頁

尾頁

跳至