自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

都有例外
想嫁有錢人
先諗下自己有咩價值
有錢人娶老婆咩都計好曬

男爵府

szesze_lam 發表於 22-5-8 00:04
曾經有朋友識咗左位讀醫嘅男仔,男仔屋企身世顯赫,男仔屋企人個個都名牌大學(指嘅係牛津同劍橋),出入嘅 ...

我家境比男家好十倍 學歷高老公幾年

我媽當年好麻麻我老公 我無聽佢講
而家確實後悔 思想,環境都有分別。

其實我唔介意佢出身 但佢完全無上進心 ,可惜巳經有小朋友
佢亦算好錫小朋友 ,亦算錫我,為左小朋友我都會繼續行埋往後既路

公爵府

Anpanmama 發表於 22-5-8 03:31
我有個舊同事嫁入都算有啲家底嘅家族,佢都係屋村妹讀官立中學,好早出嚟做嘢,天時地利人和俾佢識到個有錢 ...

我都信命運多啲 …. 陳伶利,陳少霞再婚咪又係好幸福

象牙宮

szesze_lam 發表於 22-5-8 00:04
曾經有朋友識咗左位讀醫嘅男仔,男仔屋企身世顯赫,男仔屋企人個個都名牌大學(指嘅係牛津同劍橋),出入嘅 ...

當對方眼生在額头上,處處要威,也難相處。 
如果大家都明白, 天外有天 人外有人 关系會好。
世界上, 人怎會懂天下事, 必有你不懂的。 不需要高高在上。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

回覆樓主:

大家成長背景,學歷差不多,相處會舒服d係事實。

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至