時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

中國女孩用三國談俄烏局勢 菲外長感驚嘆:最有智慧的點評

https://std.stheadline.com/realtime/article/1836690/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E4%B8%AD%E5%9C%8B-%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E5%A5%B3%E5%AD%A9%E7%94%A8%E4%B8%89%E5%9C%8B%E8%AB%87%E4%BF%84%E7%83%8F%E5%B1%80%E5%8B%A2-%E8%8F%B2%E5%A4%96%E9%95%B7%E6%84%9F%E9%A9%9A%E5%98%86-%E6%9C%80%E6%9C%89%E6%99%BA%E6%85%A7%E7%9A%84%E9%BB%9E%E8%A9%95

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 22-5-14 06:50
kckammy

水晶宮

2024勳章

咁細個就睇三國演義,好犀利

la_source    發表於 22-5-13 15:18

珍珠宮

2024年龍年勳章

czl115 發表於 22-5-13 14:20

厲害!有無人知原始視頻係來自邊度?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

其實有興趣咪當成故事甘睇

公爵府

回覆樓主:

資優生

水晶宮

回覆樓主:

【因大谈俄乌冲突,中国小女孩走红,菲律宾外长:想把孙女送去中国】https://ml.mbd.baidu.com/r/FXNZC63Vwk?f=cp&rs=427592168&ruk=310lM_I42Roz5LvaKYS2JA&u=5a21e9c7d444fdc3&urlext=%7B%22cuid%22%3A%22gaH0t_uaHagv8HiH0avTugPgHulDaviwluHwuli_vtKu0qqSB%22%7D

水晶宮

2024勳章

20150618bb 發表於 22-5-13 14:24
其實有興趣咪當成故事甘睇

興趣好重要
我十幾歲先開始接觸三國演義,原版其實好難睇得落,睇完都係一舊雲。
有言「少不看水滸,老不看三國,男不看西遊,女不看紅樓」

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

czl115 發表於 22-5-13 14:32
興趣好重要
我十幾歲先開始接觸三國演義,原版其實好難睇得落,睇完都係一舊雲。
有言「少不看水滸,老不 ...
你所講.........4大

水晶宮

kckammy 發表於 22-5-13 14:14
中國女孩用三國談俄烏局勢 菲外長感驚嘆:最有智慧的點評

https://std.stheadline.com/realtime/art ...

呢個大力叔都問咗post ,9秒9比人掉咗入時政,希望呢個唔好咁快啦

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

自己人到中年,先略知呢個世界發生咩事 小妹妹真係好厲害
希望國家繼續富强,培育多啲人材

kckammy    發表於 22-5-13 14:51

水晶宮

2024勳章

ddkaka 發表於 22-5-13 14:44
呢個大力叔都問咗post ,9秒9比人掉咗入時政,希望呢個唔好咁快啦
...

涉黑、鵝、丑會好快

男爵府

虎到金來勳章

...

世界大事都入時政
司馬昭之心

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

叻女

水晶宮

external 發表於 22-5-13 14:59
世界大事都入時政
司馬昭之心

不褸都冇咁,公不公平睇版主心情

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我喺小紅書睇小朋友去參觀歷史建築嘅片,剛剛係有關三國時期,啲幾歲小朋友答到問題架,相信佢地細細個就要讀

大宅

回覆樓主:

但曹魏最後減東吳(emoji)

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

咁細個有國際視野同個人見解,家長教導/引導得好好,香港家長只著眼成績,小朋友視野太窄欠缺獨立思考,所以黑暴先有咁多青少年行錯路,香港教育改革刻不容緩。

水晶宮

2024勳章

vivibabyvivi 發表於 22-5-13 15:19
我喺小紅書睇小朋友去參觀歷史建築嘅片,剛剛係有關三國時期,啲幾歲小朋友答到問題架,相信佢地細細個就 ...

唉,我屋企嗰件,點逼都唔睇

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

思路十分清晰的小妹妹

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...

BK潛規則,任何贊中國話題都唔可以存在,所有贊中國好嘅都係別有用心政治話題,如果個女仔唔係中國人就乜問題都冇,只會大贊外國教育好,女孩好聰明

首頁

尾頁

跳至