懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上星期去健康院第一次產檢,當日抽左血(3支+甲狀腺)。果日拎哂文件轉介番屯門醫院follow,排到6月中先第一次睇產科,內科排到7月中。

萬一我驗血report有問題,呢一刻係健康院定屯門醫院打黎?

健康院比我拎番屯門醫院份文件仲係我手上,第一次見產科醫生先交番去,所以唔知呢一刻既驗血報告係邊一邊跟? 謝謝

大宅

crystalwu_1120 發表於 22-5-16 22:06
我上星期去健康院第一次產檢,當日抽左血(3支+甲狀腺)。果日拎哂文件轉介番屯門醫院follow,排到6月中先第 ...

我之前都係健康院抽血,之後收到電話話血色素定血紅素偏高左d,去反健康院拎排版轉介去左屯門。
上月尾去左屯門產前檢查醫生再跟進,即日抽埋血,過幾日收到電話叫去產前病房拎轉介信轉介內科。
我拎轉介信當時有再問姑娘我血液係咪有咩問題會否影響bb,姑娘叫我等等,搵醫生答我,咁之後就見到位女醫生應該睇反我排版,都好樂意解答我既問題。
希望幫到你

大宅

wongsoso 發表於 22-5-16 22:39
我之前都係健康院抽血,之後收到電話話血色素定血紅素偏高左d,去反健康院拎排版轉介去左屯門。
上月尾去 ...

到呢一刻都係要等見內科先知下一步點做?內科排期要幾耐?

大宅

crystalwu_1120 發表於 22-5-16 22:46
到呢一刻都係要等見內科先知下一步點做?內科排期要幾耐?

我係4月21拎信去排期,睇返hago俾個期係6月13先睇內科。

首頁

尾頁

跳至