自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

見到都好心痛,祝早日康復。

公爵府

牛皮癬?

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

beahappylady 發表於 22-9-22 18:44
好咗好多!呢個醫生有醫德!唔會拖症!多謝各位關心

咁就好

男爵府

回覆 Angela.Cheung 的帖子

Sovereign Silver我用依個牌子

男爵府

回覆樓主:

我同事4x歲先黎出濕,西醫開類固醇,跟著睇中醫,煲藥煲足一年,冇講錯,真係煲足一年,一日飲2次中藥。
真係斷到尾,幾年都冇返發過。
佢發喺面上,所以佢好緊張擔心,所以佢堅持到,食中藥食足一年先好。

男爵府

beahappylady 發表於 22-9-23 12:02
有呀!而家佢朝上就去海灘游水!戒曬所有濕熱的食物!煎炸野!
醫生說是甚麼?
那些是濕熱食物?

大宅

beahappylady 發表於 22-5-22 17:34
已經睇過專科,街症,急診,中醫都冇好轉!
急症只係俾啲即時舒緩嘅藥你!長遠來講冇幫助!
專科睇過一次無 ...

睇紅磡譚紹堂,好掂,多人睇,每個3-5分鐘睇完,唔係排好耐
。收費約一千左右,視乎病情嚴重性

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

beahappylady 發表於 22-9-22 18:44
好咗好多!呢個醫生有醫德!唔會拖症!多謝各位關心

我都想要定佢既資料看門口, 謝謝你

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

beahappylady 發表於 22-9-23 12:02
有呀!而家佢朝上就去海灘游水!戒曬所有濕熱的食物!煎炸野!
睇電視見濕疹真係好慘
祝福 早日康復

已刪除用户

公爵府

2024勳章

beahappylady 發表於 22-5-22 17:34
專科睇過一次無 ...

如果經濟許可, 就打生物製劑啦

別墅

15週年勳章

tingting2200 發表於 22-5-22 23:40
我上年聽朋友講過, 佢侄女(後生女)打完之後引发嚴重濕疹, 睇專科醫生都冇效, 最後睇左個有經驗的專科醫 ...

可以介紹個醫生比我嗎?唔該哂

男爵府

回覆樓主:

試下雞蛋油,之前有明星教點炒雞蛋油用來搽

男爵府

mami2000 發表於 22-9-23 18:36
我同事4x歲先黎出濕,西醫開類固醇,跟著睇中醫,煲藥煲足一年,冇講錯,真係煲足一年,一日飲2次中藥。
真 ...

我女都係食中藥一年,因為全身,係全身濕疹,冇工作一年,先得,由於佢濕疹比較頑強,現間唔中都有發,發就睇中醫食藥。

男爵府

回覆樓主:

我女發濕疹後,只睇中醫,之後又在煮食,冲涼,洗手盆等出水口全加過濾,跟住又試下所有金屬煲,即不銹剛煲,全掉,因為有同事話佢睇有條台灣youtube片話個醫生見醫個病人濕疹唔好,去病人家發覺佢嘅不銹鋼煲有金屬少量溢出,個煲舊,病人同住家人可以排出体外,獨病人唔得,最後係唔用得不銹鋼嘅用具煮食。我照做,全掉,义,匙換了竹或木,三個月後就有明顯改善,我都唔知其他人得唔得,給作參考用。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

https://youtu.be/3Uzn4nHtMKY

https://youtu.be/Q3MTJ5l-IUE

https://youtu.be/IlRGevh0e_s

象牙宮

專科睇過一次無 ...

中醫都冇好轉!你看几次?中醫說什么? 
政府街症一>內科 免疫系統問題。
  一>皮膚科 多數只會止痒,沖涼,保濕
65+有醫療卷。
三个醫生,都要看。(中醫,皮膚,內科)
中醫唔係一下就見效。。。你病都該有5年+。醫起碼需N年。
我身邊N个朋友看中醫。脾胃科/皮膚也可。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

以下的中醫,收費平民化。

博愛中醫

中醫醫療服務 - 東華三院

浸大中醫|HKBUCM 香港浸會大學中醫藥診所
中醫醫療服務 - 仁愛堂
仁濟醫院—香港浸會大學中醫診所暨教研中心

工聯會工人醫療所-香港浸會大學中醫診所暨教研中心

【中醫推薦及須知】2022全港最佳中醫師(收費$150起) | Toby

上网搜下有关皮膚。

補充些營養皮膚 :
1. 維他命C. ...
2. 維他命E. ...
3. 薑黃素 ...
4. 白藜蘆醇 ...
5. 螺旋藻 ...
維他命B. ...
omega 3

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至