自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

ohmygosh 發表於 22-5-25 20:10
排左5/2023即係肯定有?
3D東華算抵做,唔使二千

係呀, 第一次打電話book, 做完即場約下次的

侯爵府

kalong 發表於 22-5-25 21:25
係呀, 第一次打電話book, 做完即場約下次的

今日下午我打去查詢
佢叫我留低資料

大宅

ohmygosh 發表於 22-5-25 21:30
今日下午我打去查詢
佢叫我留低資料

要等佢call back架

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

ohmygosh 發表於 22-5-25 20:10
排左5/2023即係肯定有?
3D東華算抵做,唔使二千
可以揀,當然揀3D,比2D清楚好多,仲冇咁痛。

男爵府

ohmygosh 發表於 22-5-25 21:30
今日下午我打去查詢
佢叫我留低資料

想問新証大概要約幾耐?

侯爵府

回覆 sylvia_chik 的帖子

我剛剛五月首次登記
原本約我三年後即係25年6月。之後有人打嚟問我想唔想改早啲
改咗我明年六月
咁我都過40
當然早啲檢查好啲啦

子爵府

ohmygosh 發表於 22-8-25 13:34
回覆 sylvia_chik 的帖子

我剛剛五月首次登記

要醫生referral letter 嗎?
係咪都會有醫生見架

侯爵府

ikab 發表於 22-9-22 20:40
要醫生referral letter 嗎?
係咪都會有醫生見架

唔使
40+/妳有呢方面concern(自覺有高危因素)就得
身份証登記
填份 form
約期

好似淨取報告就平少少
我要揾返張 leaflet 睇返

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

ohmygosh 發表於 22-5-25 16:51
多謝你呀
我想約定做乳房因為40打後
應該每兩年做一次

Mammogram 係要40+先需要做

2D痛過3D

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

ohmygosh 發表於 22-9-22 20:51
唔使
40+/妳有呢方面concern(自覺有高危因素)就得
身份証登記

如果高危或有family history 既話就應該去搵專門做乳房既化驗所做,報告會寫得詳細啲

侯爵府

pomanlife 發表於 22-9-22 21:10
如果高危或有family history 既話就應該去搵專門做乳房既化驗所做,報告會寫得詳細啲
...

原來有分別?!

彩鑽殿

ohmygosh 發表於 22-9-22 21:16
原來有分別?!

有,比多啲錢就做報告多好多字

比小啲錢做咪剔下格仔咁囉

彩鑽殿

ohmygosh 發表於 22-9-22 21:16
原來有分別?!

中環或海洋中心有間專門做乳房,不過要4k 幾

彩鑽殿

ohmygosh 發表於 22-5-25 13:48
東華婦檢 有冇人做過?
驗乳房係咪要排期超過一年?

北角仲有乳健中心,都可以比人book 既

男爵府

我上星期打過去旺角廣華,話要排兩年半,咁我就冇排到。
依家揀咗港安,兩個月後照3D,我有政府轉介信,價錢同東華廣華一樣。

侯爵府

我喺東華做全餐,乜嘢婦科檢查都一次過做晒:照3D,pap smear ,骨質疏鬆。

侯爵府

owen2012 發表於 22-9-22 21:31
我上星期打過去旺角廣華,話要排兩年半,咁我就冇排到。
依家揀咗港安,兩個月後照3D,我有政府轉介信,價 ...

但冇事冇幹,政府又唔會幫我做轉介喎?係咪?

侯爵府

pomanlife 發表於 22-9-22 21:21
北角仲有乳健中心,都可以比人book 既

我知呀嗰度唔使排期添
不過價錢好似冇東華咁抵囉

侯爵府

Chole 發表於 22-9-22 22:17
我喺東華做全餐,乜嘢婦科檢查都一次過做晒:照3D,pap smear ,骨質疏鬆。
...

一共收幾錢?

侯爵府

ohmygosh 發表於 22-9-22 22:20
一共收幾錢?

https://www.tungwah.org.hk/wp-content/uploads/2021/11/KWWC_Leaflet_202111_final.pdf

上次埋單都三千幾蚊,C6仲以為係政府醫院唔使錢

ohmygosh    發表於 22-9-27 03:49

首頁

尾頁

跳至