6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB 8 個月, 本身用緊combi但太重唔方便, 所以想睇下買邊架/ 唔介意2手.

有考慮過以下 yoyo / recaro/ joie/ aprica magical air

最主要:
- 輕身, 易推
- 可以單手收車 (因為屋企樓下好多都係樓梯/ 電梯)
- 收納方便

有無媽媽有推介

複式洋房

我用combi有防震,重量好重要因為穩定唔容易反。如果bb大d就簡輕便容易出入但留意太輕便唔好,安全問題。

水晶宮

我有yoyo
我做唔到單手開/收車,兩隻手我都覺得難
我諗要好熟手兼單手好有力先做到

大宅

chicco goody plus

男爵府

Bugaboo beutterfly 單手收車,我一拖二 貪佢夠方便 不過我只係係鋪頭試過未實踐,等緊送貨

大宅

回覆 Cwy0512 的帖子

Recaro easylife同Aprica 2.9兩部我而家都有用緊。要輕同方便一定係Aprica 2.9,單拖一拖二湊兩個出街都算輕鬆應付到。之前怕佢太輕身好兒戲唔襟用,買完真係後悔點解買得太遲。

Recaro easylife其實都算重,雖然收完車收得細架,但佢摺起之後拎上手幾麻煩拎得耐都覺得重,冇得好似Aprica 2.9嗰d車款收完車可以拉住架車行咁輕鬆。如果你下下出入要搭巴士收車上落真心唔建議你買呢部,但另一方面,佢坐位夠闊落太陽擋位比起其他車款又高身d,可以坐得耐d同舒服d冇咁快頂頭,我大女行街有時行得累借我細仔架車仔坐一陣,5歲坐都仲算闊落車架都頂得住小朋友重量。

複式洋房

Nbs 發表於 22-6-1 22:45
我有yoyo
我做唔到單手開/收車,兩隻手我都覺得難
我諗要好熟手兼單手好有力先做到

我係bb展個陣,試左好幾次都唔得
而且我模擬自己一個帶BB出街,揹住個媽媽袋仲要抱住阿B….要蹲低收車有啲雞手鴨腳

禁止訪問

別墅

Jforjudy 發表於 22-8-15 01:49
上星期買咗Chicco Cheerio,真係做到單手開合,唔洗好似yoyo咁要烏低身~ BB展有優惠價好抵
...

我都買左呀 等緊送貨

別墅

用緊yoyo ,覺得好好用,好易推
摺埋之後個size算係最細最慳位

買之前都有睇過其他牌子,都覺得其他牌子好重

首頁

尾頁

跳至