自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

TMC3012 發表於 22-5-31 09:52
房用緊TCL, 之前買送個聲控既搖控
我用youtube & 外置wifi hd, 果陣買2千蚊有找冇要求
...

点解要用外置hd?

公爵府

Yeelim 發表於 22-5-31 01:47
請問有無JM用緊 Android TV, 係咪好正?現在買電視, 係咪應該買Android TV呢?其實主要都係睇電視多.
但如果 ...

新買多數會揀有埋,可以睇youtube外,仲可以睇埋Netflix同Disney+。

公爵府

Yeelim 發表於 22-5-31 01:47
請問有無JM用緊 Android TV, 係咪好正?現在買電視, 係咪應該買Android TV呢?其實主要都係睇電視多.
但如果 ...

如果想平平哋不如買Hisense,感覺好過TCL,我之前書房換電視,但日韓大品牌都冇2x吋的智能電視,一定要揀國產品牌先有。

水晶宮

circleda 發表於 22-5-31 08:51
介紹吓有邊隻APP
我媽部電視下載咗wetv, 愛奇藝, 芒果, 有d劇要會員先睇到, 有d就唔使.
如果手機app買咗vip, 跟電視用同一個a/c登入, 可以照用, 唔使再比錢.

大宅

littledot 發表於 22-5-31 13:09
新買多數會揀有埋,可以睇youtube外,仲可以睇埋Netflix同Disney+。

我幫你更正一下,電視機只是內置 Netflix, Disney app, 但是要另外付錢才能夠看

就像租/買樓宇有住客會所,但是游泳池,乒乓球室要另外付錢才能夠使用.

大宅

whywhite22 發表於 22-5-31 13:28
我媽部電視下載咗wetv, 愛奇藝, 芒果, 有d劇要會員先睇到, 有d就唔使.
如果手機app買咗vip, 跟電視用同一 ...

請問有冇d電視劇或電影因為地區/版權原因看不到?見下圖

公爵府

KKLLYang 發表於 22-5-31 14:53
我幫你更正一下,電視機只是內置 Netflix, Disney app, 但是要另外付錢才能夠看

就像租/買樓宇有住客會所, ...

這個當然,我以為一般人都會理解

水晶宮

KKLLYang 發表於 22-5-31 14:56
請問有冇d電視劇或電影因為地區/版權原因看不到?見下圖

wetv即係國內騰訊, 放得入去既劇都可以睇, 但有d要vip先睇到, 愛奇藝同芒果都係咁.
睇劇apps有分國內版同海外版, 海外版都冇地區限制,國內apps先有地區限制,電視下載既都係海外apps.

首頁

尾頁

跳至