自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bestgood 發表於 22-6-1 15:56
C6一家

意見接受,自己態度依舊
下次兩公婆或者自己嘅家事,唔使同你C6一家講

水晶宮

我都覺得買咗年票要迫住去咁。。。
尤其係夏天,熱到死,夏天唔去凍d 嗰幾個月就要提自己多d 去
結果買咗兩年無再買了,第二年撞正疫情延期都無點去過,蝕咗

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我又無咩興趣,好怕阿女變公主怪
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

水晶宮

zxyggp 發表於 22-6-1 22:53
我又無咩興趣,好怕阿女變公主怪

我都冇興趣,至怕,所以我明白樓主先生諗法。我從冇帶過我啲女去。佢地總有機會跟學校/朋友去。

水晶宮

太平公主 發表於 22-6-1 17:58
黐線,照佢邏輯去食自助餐之前使唔使三日唔食飯去先抵返? 否則食得唔夠多
...

我明白樓主先生,同佢有類近諗法,所以我根本唔會去食自助餐(因為我食得唔多,唔想辛苦自己,又唔想唔抵,唯有避免自助餐)。 正如我根本討厭迪士尼,如真係要同小朋友去一次都好勉強,咁我根本唔會想一家買年票。

男爵府

15週年勳章

bestgood 發表於 22-6-1 16:07
佢哋既著眼處係
買左要迫自己去,因為唔去多幾次唔抵,唔買就唔冼去。
小朋友5歲,一買要買兩個大人加小朋 ...

甘咪只買自己&仔仔
冇問題喎

男爵府

其實如果買我自己同小朋友,佢一定嬲到巔,因為佢係一個十分小氣又女人嘅人

水晶宮

佢哋既著眼處係

佢地思維好特別,就係鍾意去先會買年卡,何來迫,而且年卡嘅價錢,去兩次已回本啦,當兩個月去一次,都去到6次,好抵喎

男爵府

小朋友童年好快過,唔好理啲三姑六婆,最緊要一家人開開心心

禁止訪問

男爵府

bestgood 發表於 22-6-1 15:50
年票雖然抵,但係買左即係要迫自己去,因為唔去多幾次就唔抵。

其實我唔係好明佢哋既思維

佢哋諗法冇錯,因為佢哋唔中意入園玩,正如有人覺得排11個鐘等Mirror 飛都值,有啲人有免費飛都唔去睇一樣 甲之熊掌,乙之砒霜
無聊閒在家

男爵府

買年票唔可以話要去得多先抵,我哋一家三口買金卡,可以免費泊車,食飯有折,生日送自助餐,我覺得去3次已經多過我比年票嘅價值,我哋通常三四點先入場,通常開始少人減少排隊時間,如果有小朋友,一年去3次迪士尼唔算過分,去多幾次果啲已經當bonus,唔去又唔算係蝕左,只係無賺咁多啫,咁諗會唔會好啲?

大宅

回覆樓主:

想買就買啦!小朋友已經5歲,將來讀小學後未必再有咁多時間可以陪佢玩了,我個囡2歲,我都打算趁佢大d就自己買1大1小年票同佢入多d玩, 我住得唔近架,不過我係ftm可以將來等佢中午放學後就入去玩

水晶宮

我住得遠,不會買呢間樂園全年票。另一間樂園好近我家,那間就值得買,一得閒就去半日,當散步。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

佢哋既著眼處係

我以前只買一大一小,其實入去食野貴,我通常少食野,一早就入場,玩到一兩點咁上下就走,去返出面食野。有時想玩耐啲,都會入面食,但小朋友細食,一個餐兩份食,又唔會太貴。又唔會迫自己去,但諗唔到節目,咪同個仔入去玩下。其實去兩三次都回本,又唔洗講到迫住自己去,一年去四五次已經乜都抵返哂。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

佢哋既著眼處係

5歲梗係值得買,小朋友好鍾意去,入多2、3次都回本,老公意見當參考,既然自己俾錢買,佢問起求其揾藉口話有朋友可以拎到更平既價買飛就算

伯爵府

2024年龍年勳章

我喺Facebook見到朋友1家一年去至少六七次我又覺得佢哋真係好抵
入去行吓影相

子爵府

lilysun123 發表於 22-6-1 16:03
邊個比錢先?
買一張假期飛要699元,銀咭950元學生飛,只係比多250元可以玩一年,買嘢又有折,好抵,我二個女都j ...

學生小童唔貴, 大人先貴

所以中學生自己去最抵

琥珀宮

你唔明佢哋既思維,同樣地佢哋亦唔明你既思維
無謂勉強明白,自己做覺得開心既事就好

男爵府

佢哋既著眼處係

我仔4歲開始都是年年買一大一小年票,得閒時或天氣舒服時就去,咪當去附近公園玩啦,唔使因為買一日門票而全日留園,太辛苦,樣樣都排隊,可能玩得幾樣已超累,難得小朋友在細個時可陪他玩過幾次樂園,都3~4年班已因為功課多而好難夾到時間去,先唔再買年票啦

首頁

尾頁

跳至