婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

mimi987 發表於 22-6-3 19:06
真係好慘

算啦…永遠吾好期望別人母親對你好,反正各人有各人父母
坐低食完坐多陣咪走人,吾使黑面,冇特別表情就夠,安安靜靜,大家都係見一陣。

複式洋房

回覆樓主:

我而家係唔會出席男家任何聚會,我唔怕別人黑口黑面,只要自己唔尷尬,尷尬的就是別人。
我唔需要佢哋對我好,我只係需要佢哋唔好對我有要求,能夠做到我好樂意出席,出埋錢請佢哋都無所謂,但現實同理想係不符,就算你唔搞人,人哋都會來搞你。
所以我係唔會為咗滿足佢哋想要一家人齊齊整整食餐飯過節呢個願望而委屈自己,我情願留喺屋企食元寶蠟燭,都唔會去做戲笑住咁幫佢哋達成願望。
既然佢哋當初咁齊心,咁多隻手一齊指住我,佢哋就無資格再對我有任何要求

大宅

回覆 黃后 的帖子

你做得好好。我一直都諗唔明,平時家嫂一行埋嚟就即時玩野,講野收收埋埋,咁我做咩要配合你地做戲呢,你咪自己一家做夠去囉,扮咩俾人睇呀

男爵府

sybb2014 發表於 22-6-26 16:50
回覆 黃后 的帖子

你做得好好。我一直都諗唔明,平時家嫂一行埋嚟就即時玩野,講野收收埋埋,咁我做咩要配 ...

啲99要睇人面前做到自己好威, 啲新抱要為住佢氹氹轉, 啲仔又孝順,甘先威嗎

珍珠宮

sybb2014 發表於 22-6-11 13:33
回覆 jojocatjojo 的帖子

食完可以走好難,食完飯,數字字會成班人嚟我屋企坐,話聚下,係坐足一日,之後 ...
最攞命係咁,由朝到晚,無所事事,坐足一日,一啲都唔通氣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

crazypaper 發表於 22-6-27 07:32
最攞命係咁,由朝到晚,無所事事,坐足一日,一啲都唔通氣

我果件就係咁,黎親就由朝坐到晚,佢有時都會做下戲既,7點我地差唔多食飯佢先嗌走,佢個寶貝仔一定留佢喺度食飯啦,佢話唔餓,好飽,但最後又可以食得落飯喎

珍珠宮

lovebobo 發表於 22-6-27 07:39
我果件就係咁,黎親就由朝坐到晚,佢有時都會做下戲既,7點我地差唔多食飯佢先嗌走,佢個寶貝仔一定留佢喺 ...
佢淨坐都無問題,但問題係佢唔係淨坐,佢大把搞作

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

crazypaper 發表於 22-6-27 08:25
佢淨坐都無問題,但問題係佢唔係淨坐,佢大把搞作

我冇你咁大量, 佢淨坐我都覺得好唔自在. 但事實呢, 佢上到黎會圍住D孫轉, 一樣大把搞作, 有時仲會同我對抗

大宅

回覆 lovebobo 的帖子

我個個仲勁,姑仔奶奶坐到差不多7點,佢個仔話叫佢地留低食,有人話晏,之後專登落街買2個外賣係你屋企食,之後你一家食住家飯,人地就扮俾仔睇佢地慘要食飯盒。

翡翠宮

sybb2014 發表於 22-7-8 15:25

我個個仲勁,姑仔奶奶坐到差不多7點,佢個仔話叫佢地留低食,有人話晏,之後專登落 ...

差唔多啦,我99坐到7點話走,佢個仔留佢喺度食飯,唯有我地食少D。

你99食飯盒,佢個仔唔心痛咩?

大宅

crazypaper 發表於 22-6-5 13:06
有小朋友,就同自己小朋友玩,無小朋友,就碌電話,無謂望住塊黑面

佢同我講人是非想我認同我, 我又唔想話佢, 我都係選擇對住班小朋友好.

大宅

lovebobo 發表於 22-6-27 07:39
我果件就係咁,黎親就由朝坐到晚,佢有時都會做下戲既,7點我地差唔多食飯佢先嗌走,佢個寶貝仔一定留佢喺 ...

最怕啲人賴死唔走

大宅

回覆 mimi987 的帖子

d 99成日話人食飯冇講野黑口黑面,講多少少野又話食不言寢不語,死未

伯爵府

happy44 發表於 22-6-26 23:30
啲99要睇人面前做到自己好威, 啲新抱要為住佢氹氹轉, 啲仔又孝順,甘先威嗎
...

你講中晒

大宅

mimi987 發表於 22-6-3 19:06
真係好慘

點解係一定 點解要 一定要 唔要咁點 警察拉?你自己唔硬淨

大宅

心痛奶奶?點會呀?我奶奶係無飯主婦,我老公由高中開始到結婚前,1年365日都係1日3餐食外賣,奶奶仲會叫我老公買埋俾其他屋企人食。我諗住家飯,人地可能仲食唔慣

翡翠宮

sybb2014 發表於 22-9-28 19:26

心痛奶奶?點會呀?我奶奶係無飯主婦,我老公由高中開始到結婚前,1年365日都係1日3 ...

Oh…我唔識講

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我做左廿年新抱
對住呢啲人已經冇曬知覺
大家出到嚟咪當做場戲就算囉
最多見咪多十年 倒

男爵府

回覆 長毛免 的帖子

以為佢地愈老愈睇化,點知係愈來愈癲,我諗我果個要對多20年,三幾日就嘈一次,吾岩聽又拍枱走,跟住打比老公話佢正衰仔,叫以後吾好返去激死佢,話我吾比面佢,句句啄住晒,唉,吾同住都甘,又吾洗幫我湊。

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Gloria22sen 發表於 22-10-5 19:15
回覆 長毛免 的帖子

以為佢地愈老愈睇化,點知係愈來愈癲,我諗我果個要對多20年,三幾日就嘈一次,吾岩聽 ...

盡量唔好見
我嗰個冇C6在場就變臉
你唔好單獨見佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊