0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有機皇家美素定能恩全護好呢?

我吾想要打手意見,拜托(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

回覆 miumiuchow511 的帖子

有機皇家美素我自己覺得好好,我2個小朋友都係飲呢個牌子長大!暫時到而家都無腸胃問題或亦無便便!能恩我有朋友嘅bb之前有飲過,話便便好臭,綠色便便同埋唔係日日有!

大宅

我囝未試過能恩,純粹轉食咗美素,見佢濕疹有改善,就無再轉奶粉。

大宅

我仔之前又係有濕疹所以食能恩,便便係幾好但係好臭,同埋佢好似唔係好吸收咁,食到好瘦,差d跌出生長線之後有媽媽介紹美素有機比我,日日都有便便,濕疹都冇再返發,食咗一排先肥返咋。

大宅

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

我個仔之前食過能恩, 但係佢唔係好肯食所以我轉咗friso, 我見有啲人講話能恩有甘味,所以唔係人人啱
So far, 食咗friso幾好, 皮膚好左, 濕疹都有改善

別墅

媽媽明白你係問大家意見,但個個bb食左都會唔同反應,bb吸收又唔同,你可因應奶粉成份決定,能恩對腸胃差既bb岩飲,美素就對濕疹bb岩,可針對番bb需要,你自己決定,因大家既意見只供參考!

複式洋房

問過醫生,其實有機成份對濕疹唔會好大幫助,而能恩只係適度水解,所以都幫唔到我BB
之後我係媽媽群組見到幾多媽媽試過話羊奶好,少d致敏成份又唔熱氣,都好啱濕疹bb,不過香港選擇少,我BB佳貝艾特同卡洛塔妮兩隻都試過。卡洛塔妮就唔多夾佢,食完便便去得好差,之後就轉咗飲佳貝艾特,總算夾到,便便冇問題,濕疹都冇再起 。

洋房

自己阿b試過Friso美素/能恩/aptamil, 最差係friso ,佢2條line皇家同有機都食過,bb便秘到有血便又熱氣,同埋太多打手話佢好,我表姐做兒科叫我唔好食依隻,平時醫護私底下都唔食佢
最嬲都係自己,之前睇公開bk打手個post先知咁多friso美素 illuma aptamil,依3個brand我唔會再信

樓主你自己睇下有咩post唔係依3個brand即刻跳出黎

特別係friso, 第一個覆完,同時2,3,4,5,6個就出黎撐,真心嬲,我無知咪買左俾bb食,信唔信依個牌子自己睇路啦

洋房

求吓美素illuma放過啲BB,樓主你自己信唔信我都唔緊要,但你自己睇吓上面啲打手講緊咩,自己睇路啦

複式洋房

Evvvv 發表於 22-6-8 14:31
自己阿b試過Friso美素/能恩/aptamil, 最差係friso ,佢2條line皇家同有機都食過,bb便秘到有血便又熱氣,同 ...

你真系講得好岩,我就系見美素有機,黎黎去去都系個幾個人力撐,我睇到都認得哂佢哋d名,一開頭,我b就系食美素金裝痾poo有血絲架

男爵府

無試過能恩,食緊有機美素,都幾好,日日有便便,皮膚都無大問題,反而係加固嘅時候要小心D,我B試過食完橙/奇異果/西蘭花出濕疹

男爵府

Evvvv 發表於 22-6-8 14:31
自己阿b試過Friso美素/能恩/aptamil, 最差係friso ,佢2條line皇家同有機都食過,bb便秘到有血便又熱氣,同 ...

唉,同你一樣見甘多人話皇家好 點知飲完一撻撻 好啦又試吓有機版,點知情況仲衰 一撻之餘仲即屙

禁止訪問

別墅

呢個網都好多人提起美素架喎XD其實問下醫生意見啦

別墅

我仔係多痰所以轉皇家美素
但認真,濕疹就冇話有冇改善,反而我搽係身嘅野就係咁試
你除非好肯定係奶粉出問題,如果唔係我覺得從用品上入手啦,我反而係加益生菌俾佢食而唔係轉奶粉

利申:我初初見到咁多打手都唔多like皇家,但耐何食佢真係冇咁多痰

首頁

尾頁

跳至