基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為9月中會跟老公回流加拿大,對前途有好大擔心,一直唔認為現在去加拿大係正確決定,因為係香港有非常隱定收入,但去到加拿大係一個唔熟悉嘅地方,搵到嘅可能係較低薪嘅工作,情緒好唔穩定,直至近排內心好不安先多作禱告。
前日因為腸胃炎入醫院留醫,直至昨天有朋友話俾我聽佢已經到咗多倫多我都有同佢傾過內心不安,雖然佢哋冇乜嘢實質嘅安慰,但係提出咗因為我可以住喺姑仔屋企,已經可以唔太擔心,一定會搵到工作。
又再有另外朋友到咗英國,WhatsApp 問我近況,話我知佢有朋友到咗加拿大,生活好不錯,亦鼓勵我可以搵到工作。

大宅

CVC2007 發表於 22-6-14 12:32
因為9月中會跟老公回流加拿大,對前途有好大擔心,一直唔認為現在去加拿大係正確決定,因為係香港有非常隱 ...

今日早上仍然留醫,有一位自稱代表醫院關心病人嘅男士同我傾咗幾句,放低一本雜誌俾我睇,見到係有關於福音嘅雜誌,於是我同佢講我都係基督徒。之後佢問我係返邊間教會,有冇同弟兄姊妹講我入咗醫院叫佢地為我禱告等等….
佢走後,我開始喊起來,因為知道神一直在我身邊,即使我係非常差的基督徒,少禱告,經常發脾氣、動怒、駡人…,但佢仍然未有離棄我。
過咗一陣,我打開雜誌,看到呢呢段,我立即痛哭起,藉呢篇文章,我深體會神嘅愛及安慰,我立志要做一位稱職嘅基督徒,讓人見證我嘅轉變。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

CVC2007 發表於 22-6-14 12:55
今日早上仍然留醫,有一位自稱代表醫院關心病人嘅男士同我傾咗幾句,放低一本雜誌俾我睇,見到係有關於福 ...

上帝好愛你

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

CVC2007 發表於 22-6-14 12:55
今日早上仍然留醫,有一位自稱代表醫院關心病人嘅男士同我傾咗幾句,放低一本雜誌俾我睇,見到係有關於福 ...

上帝一直都在,祂知道你既需要。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

CVC2007 發表於 22-6-14 12:32
因為9月中會跟老公回流加拿大,對前途有好大擔心,一直唔認為現在去加拿大係正確決定,因為係香港有非常隱 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至