自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問吓有冇12歲嘅小朋友打完兩針後唔想打第三針?但係如果唔打針係咪邊度都唔使去?女女12歲,之前打咗兩針科興,最後一針係一月尾,應該要七月尾前打埋第三針,但真係想拖耐少少先至打,始終仲細。

琥珀宮

donut012 發表於 22-6-14 22:47
想問吓有冇12歲嘅小朋友打完兩針後唔想打第三針?但係如果唔打針係咪邊度都唔使去?女女12歲,之前打咗兩針 ...

如果佢唔去圖書館,唔去政府嘅地方,唔使中午出街食飯,應該可以拖住先

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

donut012 發表於 22-6-14 22:47
想問吓有冇12歲嘅小朋友打完兩針後唔想打第三針?但係如果唔打針係咪邊度都唔使去?女女12歲,之前打咗兩針 ...

如果第二針同要打第三針相隔未夠半年,都仍然有效,可以拖到最後先打第三針嘅!
我個仔13歲,佢頭兩針係舊年已經完成,所以一話可以打第三針,已經第一時間去打咗了,一勞永逸,唔使再煩幾時無效、可以出入表列處所、學校嘅所有課外活動都可以參加

珍珠宮

12-17歲依家唔係打咗兩針就基本上冇咩限制嗎?第三是必須要打的嗎?

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我仔女13歳
2個係4月23
打左第3針科興
無事
龍鳳媽

公爵府

親子王國15週年勳章

Acaciacacia 發表於 22-6-14 23:33
12-17歲依家唔係打咗兩針就基本上冇咩限制嗎?第三是必須要打的嗎?

12-17歲跟大人一樣要三針先可以堂食

珍珠宮

oiyau2005 發表於 22-6-15 08:23
12-17歲跟大人一樣要三針先可以堂食

thx

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

happymama11 發表於 22-6-14 23:18
如果第二針同要打第三針相隔未夠半年,都仍然有效,可以拖到最後先打第三針嘅!
我個仔13歲,佢頭兩針係舊 ...
但願如此

公爵府

7月尾邊度都唔使去….唔打既話

首頁

尾頁

跳至