自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

lingluk1306 發表於 22-6-16 19:33
係!我都深深體會過超差!啲文員都好衰,打上去問野,佢會答自己睇email,我話無收到email喎,佢 ...

我都領教過,他們行政好差,打enquiry hotline,職員轉線去exam team問嘢,在電話裡等咗45 mins也是音樂,冇人接聽…我要親身去金鐘先搵到人問野,我問做乜唔覆我email, 職員話好多emails覆唔切

侯爵府

好可惜

珍珠宮

Protea 發表於 22-6-15 13:52
Step一年只考一次,我幫仔報完都會check下有冇報考紀錄,考生編號,唔見有打去英國文化協會都兩次,人地有 ...

認同,雙方都有問題。。。而且唔用JUPAS都可報本地大學,無STEP有A level也可報外地大學,呢位家長也未免講得太誇了吧。
嚇讀者唔緊要,嚇不到心水清的BC,反倒可能嚇C自己個仔。

珍珠宮

玩具勳章

TingTing 發表於 22-6-15 13:54
鬼佬做野,好流,.真係要跟緊D

個協會係香港?係咪香港人 我都試過學校唔記得報朗誦節比賽

男爵府

其實BC 點解由80年代細細間灣仔英文補習社做到而家金鐘半山超豪華大學型校社嘅?係咪就係因為多年政府資助英文補習令到水漲船高?定引薦去英國大學家長課金做成
利申:支持祖國 反對移民

大宅

YOGISOELMO 發表於 22-6-15 13:33
英國文化協會收錢後無為考生報考入學試 港生入讀劍橋夢受挫

英國文化協會發生人為失誤,在收取一名考生 ...

就算佢僥倖入到劍橋,只不過係一個高分低能巨嬰,冇考試資料/准考證就貿貿然去試場. 感覺上從未考過公開試,連dse 都未考過一樣

男爵府

KKLLYang 發表於 22-6-17 09:39
就算佢僥倖入到劍橋,只不過係一個高分低能巨嬰,冇考試資料/准考證就貿貿然去試場. 感覺上從未考過公開試, ...

來源:香港01

男爵府

गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

男爵府

गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

大宅

呢間嘢麻麻哋,好似好認真咁做個分班試,但做咗個程度又唔係咁準,唔知乜理由,比啲程度低啲嘅,想人讀耐啲?但程度唔啱只會令人唔想讀。

男爵府

男爵府

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

弱弱一問,其實使唔使考試証呢?

首頁

尾頁

跳至