自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

就快登6,從未照過大腸鏡,請教各位JM照大腸鏡有無推介?過程及收費如何?{無買醫療保險}
謝謝

子爵府

MC師奶 發表於 22-6-20 18:10
就快登6,從未照過大腸鏡,請教各位JM照大腸鏡有無推介?過程及收費如何?{無買醫療保險}
謝謝
...

我覺得旺角香港專科幾好。

Teresa_tempo    發表於 22-6-20 21:02

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

李家承 發表於 22-6-20 19:36
我覺得旺角香港專科幾好。

照完有個獨立房休息

子爵府

pomanlife 發表於 22-6-20 20:09
照完有個獨立房休息

我都覺得幾好,做完可以係間房休息下,比得上私家醫院。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

李家承 發表於 22-6-20 20:13

仲有茶點洗補下能量

彩鑽殿

搵佢老闆娘做快靚正

伯爵府

請問係直接去book就得? 同埋大約幾多錢呀?想有個預算,唔該晒

子爵府

MICLOH168 發表於 22-6-20 20:22
請問係直接去book就得? 同埋大約幾多錢呀?想有個預算,唔該晒

是啊~不過都好多人照,可能要8月先有得照,如果無腸息肉大約$11800, 通常claim 保險,大腸到50歲真係最少要check 一次。

如果50歲以上佢好似有參加政府大腸篩查計劃,唔洗錢政府比,你可以打去問下詳情。

子爵府

pomanlife 發表於 22-6-20 20:22
搵佢老闆娘做快靚正

請問邊個?佢啲藥ok嗎?

大宅

MICLOH168 發表於 22-6-20 20:22

要先睇一次佢嗰度嘅腸胃肝臟科專科醫生,然後醫生再約期照。

收費上網應搵到,或打電話問。香港專科一定唔係最平,但服務ok.

彩鑽殿

李家承 發表於 22-6-20 20:36
請問邊個?佢啲藥ok嗎?

藥就唔知,不過老闆同老闆娘都好多人睇

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

pomanlife 發表於 22-6-20 20:59
藥就唔知,不過老闆同老闆娘都好多人睇

請問老闆同老闆娘即係邊位醫生?謝謝

男爵府

李家承 發表於 22-6-20 20:34
是啊~不過都好多人照,可能要8月先有得照,如果無腸息肉大約$11800, 通常claim 保險,大腸到50歲真係最少 ...

依家貴左咁多。我2020 年做,醫生面聖$800、2 粒瘜肉搳埋$12800 + $8300 瘜肉化驗

瑪瑙宮

MC師奶 發表於 22-6-20 18:10
謝謝
...

点解唔参加大肠筛查

瑪瑙宮

Teresa_tempo 發表於 22-6-20 21:10
依家貴左咁多。我2020 年做,醫生面聖$800、2 粒瘜肉搳埋$12800 + $8300 瘜肉化驗

几多岁同几多cm

子爵府

Teresa_tempo 發表於 22-6-20 21:10

不過真係貴左,但服務同手術我覺得ok,之前試過係A*A保險照,因為免找數試下係佢到照,但我照完又暈又嘔,應該 麻醉藥落得太重,之後我怕怕無再去照。

子爵府

李家承 發表於 22-6-20 20:34
是啊~不過都好多人照,可能要8月先有得照,如果無腸息肉大約$11800, 通常claim 保險,大腸到50歲真係最少 ...

唔駛ar,5月先照完,好快已可安排

子爵府

BK Milk勳章

tkop 發表於 22-6-20 21:17
点解唔参加大肠筛查
做過大腸需篩查,話無隱血,不合資格做政府資助照腸鏡

大宅

開心吸收勳章

以前屋企人有去過卓X尖沙咀亞太中心嗰到照,做政府資助果個大腸癌篩查,免費。

水晶宮

tkop 發表於 22-6-20 21:17
点解唔参加大肠筛查

大腸篩查check係唔到有冇瘜肉,我幾年前做過驗便便報告冇問題,肚仍然痛自己去香港專科照有粒瘜肉

首頁

尾頁

跳至