自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

peachpeach99 發表於 22-6-29 00:38
Grand Hyatt

dinner定lunch呀?12月食過lunch冇嘢食嘅

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

百樂lunch

侯爵府

2024年龍年勳章

JW lunch buffet, 不過不失,因性價比唔高

Icon dinner buffet, 最近兩次都差左,但無更好既選擇, 性價比唔高, 有godavi 雪糕~ lunch buffet 我覺得OK~

佐敦恆豐, 中午及夜晚價錢唔貴, 但食物選擇唔多

Three on Canton, lunch 都抵食,食物選擇唔多,叫坐得舒服。夜晚性價比唔高, 但食物選擇ok

九香, 夜晚自助餐, 最近一次去好番好多,不過不失

紅磡近火車站酒店下午茶自助餐, 食物選擇多,人一樣甘多,可以一試
New world, 印象中可以,食物選擇唔多

海景嘉福, 食物選擇唔多,味道可以

帝京, 性價比高,但人比較多,食物選擇算多

太古FEAST, 最近食過,我覺得幾好,長輩可能會覺得無甘岩食

因為有屋企人鍾意食buffet,都想知邊間比較好。暫時中午會揀JW, 夜晚會揀Icon

黎緊會試自助山lunch buffet~~

子爵府

回覆樓主:

講開話自助山會轉到頭暈,我第一次去時,冇留意佢會轉架,一路食都冇野,但食到一半有人話我知佢轉緊,我先留意下,之後就覺得有d頭暈,所以好多野唔知好過知

男爵府

free2020 發表於 22-6-23 00:40
Mr. Steak Buffet à la minute

食過,普通⋯ 冇下次。
d 甜品吸引唔到我小孩⋯

男爵府

ahanghangma 發表於 22-6-24 13:30
4月時朋友約食自助餐,好多間食開嘅都冇位,唯獨8度有位,咁就去試吓啦,點知食完一轉已經冇嘢揀,生蠔同 ...

幾年前食過 8度 Semi -lunch buffet ,食物普通,環境也普通,最亮點係佢嘅芒果拿破崙蛋糕,冇得輸,食咗幾轉。
之後每次屋企搞大party或者生日,都指定會去8度 online order三磅芒果拿破崙蛋糕, 好足料、重手,超好味!

https://eshop.harbourgrand.com/kowloon/zh-hant/product/cc-mango-napoleon/

男爵府

如果帶小朋友去食buffet,週末去迪士尼 enchanted garden restaurant 食lunch buffet好抵,甜品造型精美,食物質素有保證,又有卡通人物同小朋友影相,小孩最開心。

前幾年我哋鍾意去港島 regal hotel 食dinner buffet,有好多龍蝦食,超抵。

Hotel W 其實也不錯,貴精不貴多,但食物質素好。
呢幾間我哋都有repeat 去.

男爵府

Lovelybbs 發表於 22-6-29 13:26
講開話自助山會轉到頭暈,我第一次去時,冇留意佢會轉架,一路食都冇野,但食到一半有人話我知佢轉緊,我先 ...

自助山去一次體驗下旋轉餐廳都幾得意,真係暈暈地㗎,不過好多時受歡迎嘅食物都要排隊…

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

makm 發表於 22-6-23 08:32
CP值就見仁見智,但JW cafe食過幾次都唔會令你失望,相反The market就食過1次lunch,1次brunch,失望到暈。:igi ...

係呀 the market食過1次lunch 都失望,果d北京填鴨凍架,其實又好似冇乜野食,都唸唔到可以講到乜好食,我唸佢出名係榴槤掛,我成家都唔食榴槤,去到真係冇野好食,不過我係2年前去,唔知呢期有冇改善到

至於我覺得低食係mr steak
好多元化又啱我食就係yamm

凱悅 我淨係鍾意佢有熟龍蝦食,亦可能佢價錢比較貴,人唔多,有時會有特別野出,就會響鈴

帝苑-雅苑上個月去食lunch buffet 比以前差咗好多,長腳蟹都要爭甘,連大板燒都要排隊,你就知道有幾好食啦,以前佢最出名係海南雞飯,我都要排隊

伯爵府

maozit 發表於 22-7-3 04:31
自助山去一次體驗下旋轉餐廳都幾得意,真係暈暈地㗎,不過好多時受歡迎嘅食物都要排隊…
...

剛剛食完有冇暈呀!

首頁

尾頁

跳至