自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

你地有冇人養一隻?如得一隻佢會唔會悶呢?我依家一隻和尚仔,但又唔想養女仔怕生不停蛋,如兩隻仔會打架嗎?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kit2004 發表於 22-6-29 18:11
你地有冇人養一隻?如得一隻佢會唔會悶呢?我依家一隻和尚仔,但又唔想養女仔怕生不停蛋,如兩隻仔會打架嗎 ...

子爵府

和尚鸚鵡不是一般和尚,都需要伴侶

伯爵府

我老公有4隻亞馬遜,分籠,放風時會出晒尼~其中有一隻出尼勁惡,要單獨放風~
一隻玫瑰葵花~
2隻金頭凱克可一籠,但有時都會打架,個頭頂會少左執毛~
好似話唔放巢箱係唔會生旦住~

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Locherry1215 發表於 22-6-29 19:29
我老公有4隻亞馬遜,分籠,放風時會出晒尼~其中有一隻出尼勁惡,要單獨放風~
一隻玫瑰葵花~
2隻金頭凱克 ...

你老公米好唔得閒

我依家有屋仔比佢,佢好鐘意入去,所以女仔唔考慮養

伯爵府

你地有冇人養一隻?如得一隻佢會唔會悶呢?我依家一隻和尚仔,但又唔想養女仔怕生不停蛋,如兩隻仔會打架嗎 ...

哈~ 你同我擔心嘅一樣.
我最後養咗2隻太平洋, 都係仔, 24小時之內帶回家, 轉頭已經friend咗. 好多人都話我好彩, 兩隻小朋友夾得埋.
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

水晶宮

waiting046 發表於 22-6-29 19:56
哈~ 你同我擔心嘅一樣.
我最後養咗2隻太平洋, 都係仔, 24小時之內帶回家, 轉頭已經friend咗. 好多人都話我 ...

咁你買多隻時有冇買多個籠隔離?

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

1 隻凱克, 除左訓覺時, 成日要黐住人

伯爵府

kit2004 發表於 22-6-29 20:01
咁你買多隻時有冇買多個籠隔離?
我有預備多一個籠, 但最後冇用到, 佢地一個鐘已經可以同籠.
兩隻都係由可靠的人手上帶回來的, 所以我冇隔離佢地.
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

男爵府

我有兩隻,一隻凱克,相隔一個月買第二隻係黃兜吸蜜。兩隻體型差不多大,好多人都奇怪我兩隻可以同籠,好彩我買凱克先,佢好乖比較蠢,但隻吸蜜就好鬼惡,如果掉轉次序買,吸蜜一定唔肯俾第二隻入佢籠。

首頁

尾頁

跳至