自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位識唔識人擇吉日?大妗姐應該喺邊度搵?揀酒店擺酒有咩地方要注意?要落幾錢訂?有咩酒店介紹?

大宅

kaman_wong 發表於 22-7-4 23:55
請問各位識唔識人擇吉日?大妗姐應該喺邊度搵?揀酒店擺酒有咩地方要注意?要落幾錢訂?有咩酒店介紹?
...

廟祝會幫人擇吉日,通常會比幾個日子你等你去book 地方,book 好日子,你再話比廟祝聽,佢會寫埋其他過大禮,安床,出門,回門嘅日子比你。
你去一次婚展,應該會有好多你想要嘅資料,酒店擺酒minimum charge 幾多,幾時落訂,酒水on top 收費幾多。又或者去下酒店嘅open day 了解。

子爵府

我果時本來想用屋企人用過果個擇日師傅, 佢都介紹過比好多朋友, 但結果上網search有D劣評,
再search到另一個好似都出名, 但都係有人話唔好
搵黎搵去都唔知邊個好

最後我地2個決定去黃大仙睇下邊個合眼緣就揀果個
我地行左1,2個圈, 真係搵到個合眼緣, 而且價錢正常, 我地又聽得舒服
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kaman_wong 發表於 22-7-4 23:55
...
打手機大妗姐應該喺邊度搵

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

當年我係自己睇通勝
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

公爵府

kokobear 發表於 22-7-5 20:07
當年我係自己睇通勝

我都係

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

自己睇通勝,睇邊日宜嫁娶,結婚

大宅

ot3 發表於 22-7-5 12:06
我果時本來想用屋企人用過果個擇日師傅, 佢都介紹過比好多朋友, 但結果上網search有D劣評,
再search到另一 ...

黃大仙幾錢呀?

大宅

yuenauau 發表於 22-7-5 11:52
廟祝會幫人擇吉日,通常會比幾個日子你等你去book 地方,book 好日子,你再話比廟祝聽,佢會寫埋其他過大 ...

Thanks(emoji)

子爵府

kaman_wong 發表於 22-7-5 23:39
黃大仙幾錢呀?
3年前我果個$800 (擇過大禮、安床、上頭、出入門、回門既日子時辰)
有D $1000
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

首頁

尾頁

跳至