自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

1)有個男士,佢工作應該係警察/懲教員,因為夢入面佢係著紀律部隊製服,佢個樣係何俊仁嘅樣,佢約我去街,但第一次約會就叫我聽佢講,就冇錯㗎啦!ba ba ba咗一陣,夢入面嘅自己,頂唔順,唔好繼續發,好煩!即刻叫自己醒

2)屋企有條細鱷魚,好似鱷魚牙醫大版咁,趕唔走,有一個情景,牠頭向窗外,pat pat向我,我用bb彈槍想射佢落街,點知失敗,比佢反咬,一口咬到我成隻左手至手碗,我不斷爭扎,幾下之後大力一chok,猛力甩到,但這刻原來我個人真係成個向後騰咗一大下,因為嚇醒咗

我成日都有夢發,經常臨近天光,扎醒左,好想快啲瞓繼續個夢,但係1)就⋯⋯不了

公爵府

我又講我一件事,以前去蒲完,半夜返屋企,係路口見人捧住個神主牌咁既野,真係撞到正,其實到今日,都唔知係冥婚定半夜入伙

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我發過最恐怖嘅夢係:
我有條好似娛樂金魚眼金比咁嘅雞泡魚,但唔係cute版,係真實綠河豚(金娃娃)咁嘅樣。好似怨靈咁成日跟住我仲同我講嘢…

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

細過成日發同一個夢、去倒垃圾、行到後樓梯就有隻鬼撲出嚟、急急脚走番入屋、仲一定閂唔切門。發嘅次數太多、係夢入便同自己講唔洗驚、發緊夢姐

男爵府

我尋晚發夢撞跌左公司塊玻璃膜牆落街,壓死左人
其實發夢都唔知係咪有意思,有時啲夢都相當無厘頭下。

伯爵府

平平無奇2 發表於 22-7-10 01:00
細過成日發同一個夢、去倒垃圾、行到後樓梯就有隻鬼撲出嚟、急急脚走番入屋、仲一定閂唔切門。發嘅次數太多 ...

伯爵府

gglc 發表於 22-7-10 01:19
我尋晚發夢撞跌左公司塊玻璃膜牆落街,壓死左人
其實發夢都唔知係咪有意思,有時啲夢都相當無厘頭 ...

有時有啲夢都幾得意,不過醒咗之後記憶太0碎,唔知點講比人聽,別人又唔識笑

伯爵府

加菲貓3 發表於 22-7-10 00:25
我又講我一件事,以前去蒲完,半夜返屋企,係路口見人捧住個神主牌咁既野,真係撞到正,其實到今日,都唔知 ...

半夜見到都相當之恐

公爵府

clyl03 發表於 22-7-10 11:51
半夜見到都相當之恐
係啊。有四五個人跟尾,前面個男就捧住個牌。

首頁

尾頁

跳至