自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 7周年華麗國民 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

各位親愛嘅國民,暑假就到喇!小朋友平時返學咁辛苦,放暑假當然要玩盡啦!國王今次請到 My Little Korner 送出一系列玩具比大家,等小朋友可以過一個開心嘅暑假。玩具價值由 $509-$669,每份玩具都適合4歲以上小朋友。

今次國王選出幾款玩具,啱哂小朋友,男仔女仔都有得玩!

PLAYMOBIL Scooby-DOO!埃及冒險玩具組
在 SCOOBY-DOO 上探索古老法老的墓穴! 埃及探險, Scooby-Doo, Shaggy & Velma

PLAYMOBIL 恐龍崛起三角龍:為傳說中的寶石戰鬥
用三角龍捍衛石頭:為傳說中的石頭之戰。在尋找迷你機器人時,三角龍是為大大小小的敵人做好準備。這些小型機器正試圖偷走水晶,並學習 Uncle Rob 的所有秘密

PLAYMOBIL冒險小偵探
喜歡冒險的小偵探的樂趣:PLAYMOBIL Spy Team 雪滑翔機,帶有炫酷的燈光和聲音效果,可進行詳細的重演

PLAYMOBIL 旋轉 Miradero Festival
朋友們喜歡在 Miradero Festival 一起慶祝夏天結束!不同立場提供許多有趣的活動、美味的食物和零食

點可以拎到?

玩法好簡單,只要用回覆本主題或引用本帖,回答以下問題,小編將選出首40名回答得最有創意嘅國民,即可獲得由 My Little Korner 送出嘅玩具一份
﹝價值HK$509 起﹞

** 請留意,是次禮品不設送貨,參加者需於2022年8月31日前往親子王國辦公室自取。因 Playmobil 有不同系列,國民自取玩具時以先到先得方式選取個人心水玩具款式。

自取地址:九龍觀塘鴻圖道16號志成工業大廈1樓 (牛頭角港鐵站B6 出口)

問題:請講出您如何趁暑假與孩子建立親子關係?

*名額有限,成功被選出之國民將於7月27日前收到PM,以確認領取禮品詳情。

活動條款及細則:
1. 每位會員只限獲贈一次,所有重複申請恕不接受。
2. 任何因網絡問題、系統固障、電話接收問題或被第三方應用程式攔截而引致會員所遞交的資料有遲延、遺失、錯誤或無法辨識等情況,親子王國概不承擔任何責任。
3. 任何會員如被發現盜用他人賬戶、以不誠實方法登記,親子王國有權即時取消其參加資格而毋須另行通知。
4. 親子王國只代為送出禮品,而非由親子王國直接供應,故所有有關該禮品品質及客服問題,親子王國概不負責。有關禮品之品質或服務相關的查詢,請直接聯絡有關商戶。
5. 親子王國保留是次活動最終決定權。

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

回覆 中央情報員 的帖子

陪佢去打網球、溜冰、踩單車、整野食等等….
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

複式洋房

中央情報員 發表於 22-7-18 16:00
各位親愛嘅國民,暑假就到喇!小朋友平時返學咁辛苦,放暑假當然要玩盡啦!國王今次請到 My Little Korn ...

同佢一齊DIY整小飾物,同佢踩單車,砌Puzzle

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

各位親愛嘅國民,暑假就到喇!小朋友平時返學咁辛苦,放暑假當然要玩盡啦!國王今次請到 My Little Korn ...

陪伴小朋友玩多d益智遊戲,啟發思想,做運動!

男爵府

BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

趁暑假與小朋友在家中一齊砌 Playmobil ,可增加親子互動,亦可讓小朋友發現創意。

別墅

平時都會建立,暑假呢D日子好應該同佢一齊去玩下放鬆下,老闆想去邊就去邊, 佢地開心, 我地開心

複式洋房

我每星期將會放一天假,由仔仔決定帶我去一個地方,現在因疫情不能外遊,其實香港有很多地方值得遊覽參觀呢,例如動態活動可選擇行山游水,靜態的又可以去圖書館增長知識,只要是他決定,我都很樂意陪他,而且還可以跟他一起研究去哪裡呢~

大宅

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

因為呢2年疫情關係,已經少左好多室外活動,所以嚟緊暑假,會帶小朋友多d出街,會去游水,參觀新開嘅故宮,恐龍館, 除左出街玩之外,因為升小一關係,都會帶佢去圖書館睇圖書,儘量做到動靜兼備嘅親子暑假,如果能夠中到Playmobil 玩具就更加完美喇

洋房

睇完你介紹,就更係去各個銷售點,買返副PLAYMOBIL系列既玩具玩下啦,每一款都咁精彩,睇落都覺得好玩呀

複式洋房

同佢玩佢鍾意玩既運動,一齊去踢足球,打籃球,同佢去沙灘玩沙游水,同佢玩砌puzzle,大富翁Board Game,增加親子活動同思考能力

別墅

陪佢一齊游水、Camping 、踩單車。

複式洋房

回覆樓主:

在家的時候,多與小朋友傾計、閱讀、玩玩具等。盡量多抽出時間陪小朋友出去玩,例如去staycation、主題公園、野餐、打球、去沙灘。亦會邀請他們的朋友一齊開party,在家裡玩小遊戲,或起參加親子workshop ,大家一齊去完成手工藝品或食品。 在空閑的時間,可讓小朋友一起參與一些簡單家務,並給予鼓勵同讚賞,令他們有成功感。

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同佢行山, 去農場耕種, 砌LEGO

大宅

2021可愛聖誕B勳章

暑假,大熱天時,最好就係留响屋企同小朋友玩益智玩具.

男爵府

睛靈勳章

陪小朋友出外不同地方行山(見識香港優美景色)打球,多接觸陽光,踏單車,出身汗水,到圖書館看書,在家多玩益智玩具, puzzle,模型,層層叠等等

男爵府

虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

今個暑假得唔夠一個月, 所以我PLAN同個女大玩特玩, 真係上山(行山,宿營) 下海 (游足多個泳灘, 同陽光玩遊戲) , 動 (打波, STAYCATION) 靜 ( 在家中一齊砌 Playmobil, 到圖書館睇書 ) 皆宜, 比個女會有個難忘的小小暑假, 令佢叉足電,開開心心咁返學

洋房

同小朋友定下目標, 去一D有得玩又可以增加佢見識的地方. 暑假內會去齊所有博物館, 將影好的照片做一個里程型式的回憶錄, 等下年, 下下年, 以後可以睇返

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

我會趁暑假同仔仔跳舞,希望可以一起跳part家庭舞,健康又可親子!

大宅

踩單車

複式洋房

小朋友升小一,會多D陪伴佢, 同埋同佢定立時間表,同目標, 每星期同佢到圖書館睇書, 在家同佢玩多D益智玩具,例如LAYMOBIL系列既玩具, 比佢訓練腦筋同專注力

首頁
12345...9

尾頁

跳至