自由講場

跳至

首頁
45678...15

尾頁

水晶宮

786 發表於 22-7-20 17:31
回覆 kcpak 的帖子

3443444 你選修科是甚麼?

唔該曬
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

786 發表於 22-7-20 17:26
回覆 豬仔錢罌 的帖子

434444 bio chem 報4601 中大理學院

感激786

男爵府

786 發表於 22-7-20 17:31
回覆 kcpak 的帖子

3443444 你選修科是甚麼?

Hi 786
想請教,中5,英5*,數5,通5**,bio 4,chem 4,economics 5
入JS3624 有冇機會?

伯爵府

+3金熱血

4344322 ECON BIO GEOG UGC 大學可以讀咩

嶺大JS7905 visual studies
嶺大JS7200 工商管理
嶺大JS7216 風險
嶺大既Social Science 分了科都應該夠分
教大JS8636 Music
教大JS8507 early childhood education

伯爵府

+3金熱血

回覆 tracy668899 的帖子

5*555**544 econ bio chem 入JS3624 Occupational therapy
上年中位37.8, 下位36, 你36.
優先科,中,英,生,物. 你中英好. 但生,物唔夠TOP.
人少左. 你有機會. 一般機會.

男爵府

回覆樓主:

786 您好
中 4 / 文學4 / 通識 5** / 歷史5* / 經濟 4

想A1JS4018 / A2 6054

有機會嗎? 感謝幫忙(emoji)(emoji)

子爵府

2024年龍年勳章

786 你好!

DSE 4,5,5,5,5,4,5 (中文及BIO4) 其他5chem, econ
可申請法律,如放HKU, CU, City U
這樣排, 可以嗎? 
City U 有OC, 可入
謝謝你!

男爵府

786 發表於 22-7-20 17:55

5*555**544 econ bio chem 入JS3624 Occupational therapy

感謝你

男爵府

786 發表於 22-7-20 17:55

786你好,想請問
545*553 中史phy

想報Js6468,3648,

麻煩你

伯爵府

+3金熱血

5455545 ECON BIO X 讀LAW

CityU JS1061 Law, JS1062 Law+BBA, 你分29 都高過上年中位26, 28. 好大機會

CU JS4265 Law+BBA 上年下位30, 中位32, 你31.5. 今年人少左, 你都有一般機會入到
提提你, 因為上年有家長哭訴入4265, 第5年要畀好多學費, 然後入PCLL又要洗一筆. 請小心.

CU JS4903 Law, 你高過哂上中下位, CU好大機會入到

HKU JS6406 你31.5 但上年上中下位係38,36,35, 有一段距離.

其他Double Law degree 因太新無Reference, 不論了.

伯爵府

+3金熱血

PAJMama 發表於 22-7-20 17:56
786 你好!

DSE 4,5,5,5,5,4,5 (中文及BIO4) 其他5chem, econ

上面覆左。請留email.我畀埋其他double degree in laws畀你

男爵府

想問吓5554443, 中英數都5
想報中文大學JS 4850, 機會大嗎, 謝謝

伯爵府

+3金熱血

回覆 艾菲 的帖子

786 您好
中 4 / 英3 / 通識 5** / 歷史5* / 經濟 4

想A1JS4018 / A2 6054

有機會嗎? 感謝幫忙(emoji)(emoji)

你數學幾多?

子爵府

2024年龍年勳章

786 發表於 22-7-20 18:07
5455545 ECON BIO X 讀LAW

CityU JS1061 Law, JS1062 Law+BBA, 你分29 都高過上年中位26, 28. 好大機會

你好,想請問4344433 中英數通生物,物理,化學,呢個成績三大有冇收分低嘅科可選?

伯爵府

+3金熱血

回覆 yaya_c 的帖子

想報Js6468,3648,

JS6468 HKU Nursing. 上年上中下位 26,25,25. 你27.5. 這是以Best5 計. 今年第6科會加分. 你好大機會入到.
JS3648 PolyU Nursing 上年中下位 29.5, 28. 你30.5. 但因為你無bio. bio係優先科. 你機會一般.

伯爵府

+3金熱血

回覆 Happy_hk 的帖子

你留個email, 我畀個list你.

琥珀宮

野原美冴 發表於 22-7-20 08:56
我睇前日新聞話今年大學有新安排,主科「失手」可以有特別考慮,要面試之類。詳情我都唔清楚,最好打電話去院 ...

呢d通常要其他科有5**先會考慮

男爵府

786 發表於 22-7-20 18:12
回覆 艾菲 的帖子

786 您好

數2 / 文學 4

謝謝你

男爵府

786 發表於 22-7-20 18:18
回覆 yaya_c 的帖子

謝謝

伯爵府

+3金熱血

5554554 BIO CHEM PHY

JS4254 cuhk GLOBAL ECON AND FINANCE.
你31.5, 去年上中下位29,28,26, 機會大

js3290 polyu 視光學
你31.5, 去年中位35.3, 下位35, 有d距離, 中了優先科bio phy, 但phy未夠高. 比較蚊了一點.

js3612 polyu radiography
你31.5, 去年中位38.4, 下位34.5. 有d距離, 中了優先科bio, phy, chem. 機會比視光學多一點,但都係蚊.

js6767 hku ECON
你37, 上年29,36,35. 你機會大

首頁
45678...15

尾頁

跳至