自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

同老公關係好疏遠,冇溝通,極少打電話同我傾計,返到屋企只顧睇手機,同佢講嘢又冇反應,
其實我內心非常唔好受,平時佢放假都唔會陪我,
食飯只係搵朋友,從來唔會搵我單獨食飯,
佢反工夜返又早出門,其實兩公婆根本冇時間相處,
點再行落去?如果有得揀,我唔會搵而家呢個老公,
我只係想佢痴我多啲,重視我多啲,愛我多啲,
不過可惜… 我同佢愈行愈遠,出街又唔會拖手,
完全晤似夫妻。

有樣嘢最嬲係,佢日日都有個好Fd既女人痴住佢,
我知佢哋兩個純粹真係Fd,不過我老公完全冇諗過我感受,我都五想比其他人好似同我分左個老公咁,
仲要我老公全部時間比曬佢! 我就永遠獨自一個人?
真係冇問題咩? 我可以點做?我內心真係好唔開心…
但係佢都甘大個人,又五想干涉佢識咩朋友,更加唔想同佢嘈交,因為嘈只會傷大家感情。

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆 TseU 的帖子

甘都有可能? 咩女性朋友甘friend?佢唔識避嫌? 發神經亞?
你直接同老公對質, 我唔覺甘都可以忍

珍珠宮

人哋癡住佢,佢就俾人癡!?你都癡住佢囉。你有冇做啲咩令你老公咁唔想同你溝通?

水晶宮

回覆樓主:

印象中,樓主受呢個問題困擾好耐了。

異性朋友friend到霸曬人地老公的時間,搞到人地老婆孤伶伶一個,個老公又長期容許件事發生,實在太唔合理。

la_source    發表於 22-7-20 15:40

大宅

雖然個女人年紀係好大,冇咩殺傷力,不過我唔開心既係佢一啲都唔識做、無時無刻都跟住我老公,而我老公又成日搵佢,
而我就比佢哋無視左,我開口講又感覺好老套,好小器咁,唔通同老公講你唔好成日搵佢,多啲時間陪我?我唔想控制住我老公,佢想點就點,我就繼續我既唔開心,
同埋我呢排冇乜心情同佢講嘢 ,
其實係咪代表左我哋2個根本都唔會繼續維持落去?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

chuck_bass 發表於 22-7-20 13:29
邊有真friend架

大宅

2024勳章 牛年勳章

TseU 發表於 22-7-20 13:27
同老公關係好疏遠,冇溝通,極少打電話同我傾計,返到屋企只顧睇手機,同佢講嘢又冇反應,
其實我內心非常 ...
有無小朋友?

珍珠宮

將所有時間畀晒佢,樓主仲唔面對現實?佢哋嘅關係已經超越朋友,你唔講唔提並唔代表唔係,其實你先生可能都係等你開口提離婚,樓主你好好咁考慮清楚,咁樣嘅婚姻生活仲有冇意思?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你老公唔主動,咁你咪做主動囉。

你可以安排節目,大家一齊去架嘛。

出街,你可主動拖住佢架嘛。

唔知你結婚幾多年,我結婚30+年喇,有時老公出街唔記得拖我,我就行得好慢好慢,睇下佢幾時至發覺我後左,跟住咪嗲下佢,問佢點解唔拖我囉。

有時,我亦會主動拖住佢架。

佢無話題講,咪我自己製造話題黎講囉,講下朋友友、講下身邊事、講下趣味新聞都得架。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

TseU 發表於 22-7-20 13:36
雖然個女人年紀係好大,冇咩殺傷力,不過我唔開心既係佢一啲都唔識做、無時無刻都跟住我老公,而我老公又成 ...
點解唔可以出聲, 一日重係佢老婆都有得投訴。
年紀大唔代表佢地無野, 有好多人都姐弟戀
既然如此, 畀我會出聲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

對付仇人,就話敵不動,我不動啫!

對待自己愛人,多做主動,多花心思,多付出啲,又有咩難呢?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

嘗試下婚姻輔導

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

雖然個女人年紀係好大,冇咩殺傷力,不過我唔開心既係佢一啲都唔識做、無時無刻都跟住我老公,而我老公又成 ...

唔好以為年紀大, 樣唔靚就冇殺傷力。
我老豆個2奶都係咁架咋!

好多時D小三唔一定靚過大婆。

Childhood is journey, not a race.

伯爵府

回覆樓主:

樓主將心底話放上網,而唔同老公表達丶溝通,係擔心佢點睇你,或唔敢面對,怕殘酷嘅答案?
與其估估下,不如勇敢地攤開傾啦。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

TseU 發表於 22-7-20 13:27
其實我內心非常 ...

冇左呢個女人你哋嘅關係係咪會好啲?

咁你想點做
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆 Jane1983 的帖子

其實我受困擾左好耐,因為冇解決方法,直至到而家仲係咁煩惱,其實就算個個係男性朋友,長期咁痴住我老公,而由我孤獨冇人陪,情況都一樣,我都係同樣咁唔開心.. 唔係因為個個人係女性問題,而係全部時間都陪曬人哋,其實對我係極度晤公平,我仲點做佢老婆?
我真係超級唔開心!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

對方年紀大都唔可以掉以輕心,有啲真係出面嗰件老過自己老婆好多㗎,去到5x就嚟6嘅姣婆都有,當然男嗰個都好大問題,至於你真實人物性格係點,我哋又唔清楚,咁只可以分析吓站係你立場嘅情況

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mariefish 發表於 22-7-20 13:36

有架
大前題係男女雙方都冇進一步嘅諗法先
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

有無小朋友?無就分手啦.

你呢個男人,.. 9成出面有女人, 唔係認真, 都會食散餐.

佢就睇你底線有幾底, 幾時出聲啫

首頁
12345...8

尾頁

跳至