自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

TseU 發表於 22-7-20 13:27
同老公關係好疏遠,冇溝通,極少打電話同我傾計,返到屋企只顧睇手機,同佢講嘢又冇反應,
其實我內心非常 ...

自己學下獨立d....你老公應該係好獨立的人....
可能佢都愛你不過唔會明顯表示

子爵府

TseU 發表於 22-7-20 13:36
雖然個女人年紀係好大,冇咩殺傷力,不過我唔開心既係佢一啲都唔識做、無時無刻都跟住我老公,而我老公又成 ...

兩公婆咁小事開口講左先,睇下你老公點答?
唔理個老婆講唔過去

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我同老公10幾年啦~~~有時都唔多講野架~~~訓覺都分開訓架~~~老公訓廳架~~~我訓房~~~同埋自從生左個女都冇乜拖手架~~~但得我同老公出街時我會翹住老公隻手囉~~~雖然大家好似冇乜溝通咁~~~

象牙宮

回覆樓主:

點都要攤牌體佢講,結婚耐係會淡,主動d或搵人幫手啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

crystal媽咪 發表於 22-7-20 13:44
有架
大前題係男女雙方都冇進一步嘅諗法先

我以前做兼職時,就係對住一個渣男加小三啦,小三都唔後生啦,個渣男仲成日比佢鬧,轉頭被小三派少少狗糧就甜滋滋,我真係長好多智識呀…

大宅

2024年龍年勳章

同佢攤出來傾下

子爵府

佢唔搵你食飯,你可以搵佢食飯㗎啫
你都可以搵好多節目同老公一齊做㗎,咁佢咪無時間陪個女人fd

公爵府

同老公關係好疏遠,冇溝通,極少打電話同我傾計,返到屋企只顧睇手機,同佢講嘢又冇反應,
其實我內心非常 ...

搵過第二個

大宅

回覆樓主:

你自己唔識得主動

好多男人打返屋企,個女人都無動於衷,仲話個老公煩,男人打到冇晒意思,之後個女人就話點解老公唔打返屋企。

你反省下先啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

其實我內心非常 ...
有小朋友嗎?結婚幾年?你地年齡就在????

男爵府

是是但但 發表於 22-7-20 13:43
唔好以為年紀大, 樣唔靚就冇殺傷力。
我老豆個2奶都係咁架咋!

年纪大冇杀傷力?你睇查理斯戴安娜
其實只要投契,根本咩都有可能

別墅

回覆樓主:

2公婆,除左愛情,亦都要有欣賞角度,先可以維繫感情

一個專注工作既男人會好吸引,同樣一個專注係某一方面,做到成績既女人都會好吸引,試下丫

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

有無試下比d危機感你老公?
突然扮到靚一靚,買下新衫新鞋新袋,唔一定要貴,最緊要佢留意到係新買既,同人傾電話時細聲講大聲笑,重要扮好怕比佢聽到咁,網上同人傾計,傾幾粒鐘都唔停,平時會對老公d乜野好上心既,暫時唔做住,等到你老公自己發現原來你對佢既野唔上心了,到時就會問你架啦。
男人就係咁,對某d野習慣左,就不以為然。你要打破呢種習慣,等佢覺得唔習慣,就會發覺你有問題了。

珍珠宮

其實我內心非常 ...

有冇小朋友,冇就離婚搵個真心愛你既男人啦

水晶宮

其實我內心非常 ...

你好好為自己活吧

大宅

QNDEC 發表於 22-7-20 13:30
回覆 TseU 的帖子

甘都有可能? 咩女性朋友甘friend?佢唔識避嫌? 發神經亞?

我自問冇咩朋友,而我老公都多朋友,佢係重視朋友多過屋企人,我見就算佢同佢媽都零溝通,冇乜一齊食飯,冇乜見面都唔覺得係啲咩,而我係佢老婆,都明白到做左佢屋企人,個生活方式係咁,不過真係結左婚冇幾耐,佢就由我成日一個人,可以唔點理我,佢唔會覺得有問題,
覺得有問題係我,因為大家生活方式唔同,
而我係唔中意交際,我多數會留係屋企,其實我同佢真係好唔同,結左婚先知原來咁大差距,而家唔知點做好,
其實我唔係冇同佢傾過,只係個刻講完,佢咪搵少左朋友,有交到功課陪我,不過隔一段時間又打回原形、我已經好攰,其實佢冇心陪我,我講幾多野都唔會拎個心出嚟陪我,所以當佢同我講又搵個女人朋友,我已經冇再出聲,我其實係嬲緊佢,我唔想再做任何野,不過有時老公都會叫我出嚟食飯,不過個女人一定會係度,其實我更加唔開心,
我冇氣再話老公

伯爵府

其實我內心非常 ...

你頭嗰幾段未提及個女人嗰啲我覺得都OK。唔少結婚耐嘅男人都可能係咁。女人有時都要主動啲去搵節目搵話題做多啲互動。如果有小朋友的話更多話題。
不過嗰個女人,就算年纪大睇落冇殺傷力,但已經係你老公嘅靈魂伴侶。殺傷力可能仲大,地位可能俾你更高。你都係同你另一半攤開來講大家傾吓有冇得改善,如果你未冇小朋友的話,就好好考慮將來

水晶宮

TseU 發表於 22-7-20 13:36
雖然個女人年紀係好大,冇咩殺傷力,不過我唔開心既係佢一啲都唔識做、無時無刻都跟住我老公,而我老公又成 ...

幾醜嘅女人都有人要,整定的

水晶宮

回覆樓主:

制造話題吧,佢愛打機你咪同佢打同隻遊戲,仲要另叻過佢,你就會開始明佢鐘意的話題講咩好

珍珠宮

其實我內心非常 ...

你點解會信真朋友

首頁
12345...8

尾頁

跳至