自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我印象中樓主本身都唔係太主動又內斂害羞既人...你將你想做既野...唔好化為說話..直接行動可能好好多囉...

瑪瑙宮

黐孖妹 發表於 22-7-20 14:35
無錯!有時啲男人都係志在搵個啱傾溝通到,年紀身材樣貌都唔係問題

卡米拉咪係囉. 有 d 小三唔使靚.

kamchaibaby    發表於 22-7-20 19:48

伯爵府

TseU 發表於 22-7-20 13:27
同老公關係好疏遠,冇溝通,極少打電話同我傾計,返到屋企只顧睇手機,同佢講嘢又冇反應,
其實我內心非常 ...

如果你有能力照顧自己,其實你都覺得嫁錯人,我會喺佢冷不防嘅時候擺低離婚協議書加一封自己真實感受嘅信就唔會再同佢講嘢喇。

講真,係唔係都咁孤單,點解仲要俾人拖跨自己情緒。有緣無份,勉強唔嚟。點解唔愛自己多啲呢?佢自私自己開心,你都有呢個權利 加油jm

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

男同女真係好難純友誼, 唔好太天真
唔係完全無, 不過真係好難
就算有純友誼, 都唔會明知人地有老婆/老公都見得咁密
我唔會信你口老公/蜜友真係咁簡單

如果人地唔領我情, 我會當裝備下自己也好
搵野學, 比自己有寄託, 唔好只係識得圍住個男人轉
你睇我唔到就睇唔到啦, 自己有寄託開心每一天為自己而活

侯爵府

同老公關係好疏遠,冇溝通,極少打電話同我傾計,返到屋企只顧睇手機,同佢講嘢又冇反應,
其實我內心非常 ...

做跟得夫人囉, 只要佢唔反感就跟住, 宣示主權. 除非妳已不愛他....

男爵府

你唔鍾意講野, 你鍾意無朋友, 你的所有着眼點都係得你老公. 因為你唔鍾意講野, 你老公咪唔同你講囉,
有人同佢啱咀形, 佢肯定好開心. 你完全唔想作出任何改變, 只希望你老公改變去就你, 咁真係好難.
如果唔想辛苦自己, 我諗你都係要揀離婚呢條路, 你老公就算肯去改變, 但你仍然依舊, 情況都係唔會維持得耐.

珍珠宮

TseU 發表於 22-7-20 13:36
雖然個女人年紀係好大,冇咩殺傷力,不過我唔開心既係佢一啲都唔識做、無時無刻都跟住我老公,而我老公又成 ...

講清楚先,年紀好大即係點?大10年都有可能啊,有啲女人唔介意名份,最緊要有個男人陪下

男爵府

TseU 發表於 22-7-20 14:33
我性格內向,唔多中意同人傾計,我慣咗冇朋友,
其實我中意冇朋友,起碼唔使就人,又唔使做戲,
唔使辛苦自 ...

要求對方改變 倒不如 自己改變,你自己都話改變唔到自己,咁點解佢又會改變到自己,其實一句講到尾, 大家有愛就會肯為對方改變。

伯爵府

其實我內心非常 ...

要坐低傾,否則問題唔會自動消失

珍珠宮

回覆樓主:

辛苦

考慮下分開

男爵府

最緊要問自己: 1. 樓主幾歲, 外表是否仍屬於有籌碼類; 2. 有否經濟獨立能力; 3. 離咗婚有冇地方住, 4. 有冇小朋友, 因為係唔同做法架!

珍珠宮

其實我內心非常 ...

先唔講女人 fd 果筆,你字裏行間都係話想老公痴你,老公搵你。你會唔會諗下自己可以有咩做好啲?

兩個人嘅婚姻係要經營,就算今次失敗,都要諗下下次如何可以做得好,唔想重覆錯誤,無論係揀錯定做錯。

珍珠宮

其實我內心非常 ...

"如果有得揀,我唔會揾而家呢個老公"。。。什麽意思? 老公不是你揀嗎?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

TseU 發表於 22-7-20 14:33
我性格內向,唔多中意同人傾計,我慣咗冇朋友,
其實我中意冇朋友,起碼唔使就人,又唔使做戲,
唔使辛苦自 ...

呢個就係問題所在!你唔鍾意同人交流活係自己空間, 想要老公陪你果陣佢要係身邊, 但你老公呢?你有了解佢想要啲乜?你擺咗幾多心思係佢身上嗎? 就算你有付出都要對方感受到, 佢感受唔到你就自然搵朋友傾訴, 當呢一刻佢同老女人無嘢只係純朋友, 但問題始終係你身上,睇返你講過扮下靚老公都有留意到有讚下, 証明佢都仲會留意你,如果你淨係怪佢唔care你實在有點唔公平,你有冇平時嗲下個老公或者無啦啦攬下佢?男人其實好簡單,你令佢覺得自己好重要佢自然會緊張你,佢係你老公可以盡情嗲佢都無人會怪你,萬一你唔嗲人哋嗲佢你就喊唔返架啦!

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

你性格內向內歛,甚麼事都藏心底極少表達,你哋結婚幾耐,有無小朋友?

你可以將你個帖子的內容在你老公面前剖白,毫不隱瞞向他傾訴,畀佢知道你的諗法同需要。

個女人雖然年紀大,佢痴得你老公咁實,人老精鬼老靈,唔好睇少年紀大的女人。約老公單獨食飯佢跟埋嚟一定要拒絕。

你要加把勁,趁依加仲有得救,加油!

男爵府

不如你自己搵下興趣先,動態靜態都可以

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

完全接受唔到一個女人長期同自己老公一齊,純朋友都係咁話,無可能唔出聲

男爵府

攤牌啦!如果都冇改善就快啲閃,女人趁早應該搵過第二春啦,唔好嘥時間

侯爵府

有 JM 話你有唔止一個小朋友, 唔同住! 點解你地咁樣做人父母的? 男的日日去花天酒地見朋友, 女的日日在家上網傷春悲秋!

有小朋友, 做阿媽唔會好忙嗎? 唔使溫書學嘢放假陪玩? 你兩公婆真古怪!

伯爵府

其實我內心非常 ...

最可悲唔係婚姻失敗,係性格有問題。
呢個年代,如果你有能力,有底氣,有經濟,佢喜歡痴其他女人,對朋友好,咪let him go。問題係你自己都知唔喜歡social, 無朋友,世界只圍繞老公及家庭,佢唔悶爆先其,唔怪之得佢唔驚你出面識第個,改變自己,唔好比佢睇穿,否則你好快情緒病。戴妃咁靚都敵唔過小三的熱情及温柔,你唔夠戴妃靚就更要唸點先可以令老公痴自己。

首頁
23456...8

尾頁

跳至