自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

Prosperous 發表於 22-7-20 15:31
有 JM 話你有唔止一個小朋友, 唔同住! 點解你地咁樣做人父母的? 男的日日去花天酒地見朋友, 女的日日在家上 ...

呢度jm 應該好有印象, 3月時佢成家中左covid, 日日上嚟開post 呻老公乜都唔理, 幫唔到手, 中左好辛苦.......etc.
記得係講小朋友係跟婆婆住, 兩公婆自己搬開

最近有個post 係講佢對自己生存好無意思之類

水晶宮

有 JM 話你有唔止一個小朋友, 唔同住! 點解你地咁樣做人父母的? 男的日日去花天酒地見朋友, 女的日日在家上 ...

我都記得樓主,有小朋友唔一齊住?呢點已經有問題

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

你諗住坐喺度等老公黎哄你?

如果有得再揀你唔揀呢個老公,那你會揀邊類型男人?

樓主外表如何?有甚麼優點?

侯爵府

Fion710 發表於 22-7-20 15:37

我都記得樓主,有小朋友唔一齊住?呢點已經有問題
其實, 好少見人講到自己家庭問題, 可以絕口不提自己仔女! 真係古怪!

大宅

TseU 發表於 22-7-20 13:27
同老公關係好疏遠,冇溝通,極少打電話同我傾計,返到屋企只顧睇手機,同佢講嘢又冇反應,
其實我內心非常 ...

仲有冇行埋?~

子爵府

TseU 發表於 22-7-20 13:36
雖然個女人年紀係好大,冇咩殺傷力,不過我唔開心既係佢一啲都唔識做、無時無刻都跟住我老公,而我老公又成 ...

你哋兩個結咗婚幾耐?2年人都係年紀大兼冇小朋友?

水晶宮

TseU 發表於 22-7-20 13:43
回覆 Jane1983 的帖子

其實我受困擾左好耐,因為冇解決方法,直至到而家仲係咁煩惱,其實就算個個係男性朋 ...

明白你唔開心
從自己著手,去睇心理醫生先,打開心裡道門先
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

你唔反映咪當你無野law,你自己搵友人出去玩,最好夜過佢返屋企,佢緊你嘅就會出聲,唔緊你嘅,就同佢say bye bye啦!唔值得你留戀

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

TseU 發表於 22-7-20 13:36
雖然個女人年紀係好大,冇咩殺傷力,不過我唔開心既係佢一啲都唔識做、無時無刻都跟住我老公,而我老公又成 ...

你個想法好有問題,兩公婆相處首要坦承,你有感覺唔開心係事實就要講出口,什麼是「感覺好老土」?你這是默許呀!或許你老公也在想「我時常陪個女性朋友老婆都唔出聲是否佢不再愛我?」你有你想你又你感受但又唔講誰會知?男性係好遲鈍的生物,佢唔會理解女性的不快,找個時間把心底話都說出來,看看是什麼回應吧!如果說講出來會傷感情那你默默承受又不是在傷感情嗎?是否可維持落去,就係睇大家又幾坦承又幾想去解決問題了。

侯爵府

TseU 發表於 22-7-20 13:43
回覆 Jane1983 的帖子

其實我受困擾左好耐,因為冇解決方法,直至到而家仲係咁煩惱,其實就算個個係男性朋 ...

其實你話果個女人日日痴住你老公,牛唔飲水........咁你老公又要同佢一齊你老公都有問題喎!你講到你老公寧願揾朋友食飯又或者痴住果個女人都唔願番屋企,係咪你都有問題呢?有時做老婆既唔好日哦夜哦 又成日投訴老公呀....奶奶等,!我係老公都避開唔想番屋企!

男爵府

2023年兔年勳章

如果你個心有妒忌的情況, 即係你仲係愛呢個男人, 咁你就要爭到底, 佢同個女人食飯, 你務必一定要出席, 帶D包包呀, 或者鑽石手鏈呀之類, 曬俾個女人睇, 又或者係佢面前講吓你老公點樣點樣俾錢你去做靚靚Facial, 點樣點樣俾錢你幫個仔補習, 成績有進步, 又曬吓你地一齊去廸士尼樂園玩點開心法, 個仔開心到癲, 又曬d去玩的照片俾個女人睇, 係佢面前恩愛到咩咁又翹哂手咁, 必要時攬住你老公錫一啖, 一定要做到有咁揚得咁揚, 總之搞到佢都妒忌埋, 你就為之嬴!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上校車 發表於 22-7-20 15:37
呢度jm 應該好有印象, 3月時佢成家中左covid, 日日上嚟開post 呻老公乜都唔理, 幫唔到手, 中左好辛苦..... ...

梗係有印象,冇限loop!!

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

婚姻唔係女性嘅價值來源,仔女細比心機湊,仔女大做義工幫人
---生命無價,請支持領養---

伯爵府

cy101 發表於 22-7-20 18:12
梗係有印象,冇限loop!!

我都有印象

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你話唔想嘈交驚傷感情,但你哋本身關係都淡如水,真係連交都無謂嗌?人最辛苦係屈住咩都唔敢講唔表達,我老公冇咩朋友但佢有其他嗜好唔覺悶,我諗你的情況得兩個選擇,同老公認真講你的感受,你係好想同佢多相處,叫佢多陪你。又或者你自己搵多d世藝,等自己忙d, 就唔會太focus 老公的時間用在邊。

男爵府

係囉,好似小一,如果有心陪小朋友,都忙到唔記得理C6。

侯爵府

TseU 發表於 22-7-20 14:29
最慘係我約老公,老公又同我講個女人會係度,
一齊食飯呀咁,我完全冇得拒絕,因為個女人晨咁早已經痴住我 ...

個女人工作上幫咗佢好多?

侯爵府

saming999 發表於 22-7-20 18:11
如果你個心有妒忌的情況, 即係你仲係愛呢個男人, 咁你就要爭到底, 佢同個女人食飯, 你務必一定要出席, 帶D ...
樓主完全都唔理啲細路, 提都唔提下, 仲話去樂園, 會唔會仔女咩樣都唔記得了!

子爵府

你要令自己變得有趣d、外向d、多見朋友,去吸取多d新話題,咁先funny!先有人鍾意同你一齊相處。你卑自己一個目標,就係令自己變成一個開心既人,去贏返個老公返來,就算結果唔得,你起碼脫胎換骨,贏左第二個愛你既男人都唔頂,到時係你飛佢!

子爵府

好老實講,我覺得樓主係好悶(唔好介意),你自我封閉,唔肯去接觸人群,去接收新資訊,咁你同老公邊有話題?

首頁
34567...8

尾頁

跳至