論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

事原我剛剛打電個返屋企,念住叫姐姐關一關冷氣先⋯而係電話同阿仔對話中,阿仔話姐姐剛剛又視像佢老公啦⋯咁我同仔仔講完電話就叫姐姐聽啦⋯佢一聽電話姐姐就跳哂掣咁,話自己工作時間打視像電話返去比老公,比仔女傾下計,係好正常⋯有咩問題⋯冇唔啱!我地啲姐姐全部都係咁啦⋯就不停講⋯只係聽到佢話,唔知太太你有咩唔鍾意我⋯我又冇偷你嘢,有咩好驚呀,你有CCTV,你咪睇囉⋯
其實佢用電話我又點會唔知呀,只係佢唔過份我唔出聲姐⋯
(都只係想問下佢有冇咩事,同叫佢關一下冷氣)
姐姐就快6年,越做就越差,呢啲時候又唔敢換
以前當然好主動做嘢,而家識半主動已經很好

大宅

LuckBaby20 發表於 22-7-22 18:11
事原我剛剛打電個返屋企,念住叫姐姐關一關冷氣先⋯而係電話同阿仔對話中,阿仔話姐姐剛剛又視像佢老公啦 ...

我都chok 咗成個禮拜,一個禮拜都冇踩工人。
一日黑口黑面。
忍下啦,驚佢加料。
我决定完約後請鐘點。

大宅

LuckBaby20 發表於 22-7-22 18:11
事原我剛剛打電個返屋企,念住叫姐姐關一關冷氣先⋯而係電話同阿仔對話中,阿仔話姐姐剛剛又視像佢老公啦 ...

原來個個做久一点便hea 越來hea!以前smart 便.…

伯爵府

無錯....我果個都越做越差, 不過呢2年差得特別犀利,態度同工作表現都直線下降。 機不離手加一言九頂, 以前真係無咁明目張膽。 希望疫情快啲走,換個工人都易啲。

別墅

Danjunior 發表於 22-7-22 23:50
無錯....我果個都越做越差, 不過呢2年差得特別犀利,態度同工作表現都直線下降。 機不離手加一言九頂, ...

係⋯為有等疫情快啲過⋯
唉(emoji)‍(emoji)有時同佢講野⋯一唔啱聽,佢啲語氣仲似太太(emoji)

別墅

Yasmid00 發表於 22-7-22 22:12
我都chok 咗成個禮拜,一個禮拜都冇踩工人。
一日黑口黑面。
忍下啦,驚佢加料。

係啦⋯冇辦法,我無四大長老幫⋯又要返工⋯
個仔要佢睇,點都係要忍住先⋯

別墅

Duckduckbuddy 發表於 22-7-22 23:09
原來個個做久一点便hea 越來hea!以前smart 便.…

大宅

LuckBaby20 發表於 22-7-23 00:41

我個公主越做越差,我寫個schedule俾佢,佢睇完俾翻我,話:“我唔可以按你時間表做,我要中午同老公講電話。”我話“你唔可以收工先講嗎?”佢話“老公果個時間唔得閒,要就老公。”其實中午我已俾佢休息一個鐘。近期頻頻發作,冇心做嘢。仲有三個月完約。

大宅

Yasmid00 發表於 22-7-23 10:39
我個公主越做越差,我寫個schedule俾佢,佢睇完俾翻我,話:“我唔可以按你時間表做,我要中午同老公講電 ...

係咪知唔續約所以冇心機做?

大宅

會唔會續約?

大宅

jwong327 發表於 22-7-23 11:47
係咪知唔續約所以冇心機做?

係佢冇心做先唔想續約,佢如果做得好,我都想續約啊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

LuckBaby20 發表於 22-7-23 00:41

ME2 我都忍得好辛苦最近我工主又玩野又博咀長年黑面無禮貌叫佢唔應都算

9月玩死老豆,尋日玩整爛洗手盆,今日玩整壞雪櫃,你話嬲唔嬲

我忍到就爆啦,仲有一年先完約呀

別墅

ikokam 發表於 22-11-10 14:44
ME2 我都忍得好辛苦最近我工主又玩野又博咀長年黑面無禮貌叫佢唔應都算

9月玩死老豆,尋日玩整爛 ...

前幾日我老公竟然都覺得工主有問題⋯都忍唔住話佢幾句⋯而家叫你做啲野,你都咁多問題,仲要調返轉叫我地做野⋯指示我地買野
(原因係之前提左佢幾次要買,當然係話唔記得,然後再指示我地買返去比佢)
你記唔記得邊個先係老闆

個工主即刻唔敢出聲⋯

複式洋房

首頁

尾頁

跳至