婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

我2016,2019分別都入院割過,2021又發現有。今次轉睇仁安余主管,掙扎係咪要全割子宮時,醫生比好多意見。最後選擇唔全割。放藥性子宮環,period少到唔覺眼。
今日覆診。好好沒再生 。
有瘜肉問題的也可以去問問醫生意見。係咪都可以放環

男爵府

phoebepanpan 發表於 22-7-23 11:00
我2016,2019分別都入院割過,2021又發現有。今次轉睇仁安余主管,掙扎係咪要全割子宮時,醫生比好多意見。 ...

咁你冇做第三次?原本D瘜肉會冇左?
放子宮環要全身麻醉嗎?
放去幾時才可拎出來?
謝解答!

公爵府

好媽媽勳章

chy 發表於 22-7-30 20:08
咁你冇做第三次?原本D瘜肉會冇左?
放子宮環要全身麻醉嗎?
放去幾時才可拎出來?

上年2021做第三次。順便割埋一部分肌瘤。跟手上環
因已五張近收經,原本都考慮全割。免得生生不息。 但最終家人都唔贊成自己亦唔太接受玩到咁大。
個環可帶五年。醫療保險連個環都包埋

另外一樣。我懷疑生生不息係關飲食問題。2019係開電機割理論上連根拔起。但我一年後2020檢查其實已經再生。不過我心累不去處理。拖到2021做。
我試過m come多到血崩咁。睇中醫話我超寒,成日生亦有機會食得生冷野多所至,
因為我生果係長期從雪櫃取出直接食
這壞習慣我今次做完手術後改左。唔知係咪依個係其中唔再生既原因

男爵府

phoebepanpan 發表於 22-7-30 23:39

上年2021做第三次。順便割埋一部分肌瘤。跟手上環

我同你差不多、已入五,上個月尾做完、已第三次了!醫生沒有同我傾過有乜辦法可以避免!就是每次一照倒有便切,好灰!希望收經後不會再生!

你醫生好唔好?有耐性嗎?我想找一個可以幫我斷尾⋯⋯

首頁

尾頁

跳至