自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

dolaveve 發表於 22-8-1 13:39
睇完呢度大家回覆,好唔理解,明明今次事件責任在於主辦單位同承辦商,點解咁多人要將茅頭扯去mirror度, ...

咁舞台安全問題Director有冇專業知識?

佢都唔識呢方面嘅野,條wire點吊先安全我諗director都唔識

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

dolaveve 發表於 22-8-1 13:54
其他歌手可以自己話事叫停?你肯定?定係純粹你自己認為?

其他歌手對自己演唱會參與度好高,都幾肯定架,點會少少話事權都無,佢地係衝出國際組合,但咩都係被安排。 如果係劉華/城城/呀姐演唱會,你估會唔會排幾日就出SHOW,咁鬼求其!!!

伯爵府

she007 發表於 22-7-30 00:47
先正常接job?

13⋯⋯14

大宅

kirorocoffee 發表於 22-8-1 13:55

咁舞台安全問題Director有冇專業知識?

Director 緊係唔識啦,如果係叫個director 去做工程你都好驚啦係咪呀。。但佢同主辦單位嘅責任係搵識嘅人同有專業知識嘅人,去make sure所以野安全運作囉

公爵府

睇完呢度大家回覆,好唔理解,明明今次事件責任在於主辦單位同承辦商,點解咁多人要將茅頭扯去mirror度, ...

攞黎講囉
根本上日日都仲係討論緊
唔駛見到鏡都諗起啦

大宅

回覆樓主:

而家個勢佢哋應該好快出返嚟,因為好多人同情佢哋

複式洋房

she007 發表於 22-7-30 00:47
先正常接job?

1,2個月?

男爵府

dolaveve 發表於 22-8-1 14:01
Director 緊係唔識啦,如果係叫個director 去做工程你都好驚啦係咪呀。。但佢同主辦單位嘅責任係搵識嘅人 ...

係呀。。咁講有個certify左個engineer簽左都唔關佢事

同埋搵咩engineer 係咪director 話事呢?

男爵府

littlecar 發表於 22-8-1 14:00
其他歌手對自己演唱會參與度好高,都幾肯定架,點會少少話事權都無,佢地係衝出國際組合,但咩都係被安排 ...

算啦,成個演唱會,12個淨係唱架

所有其他野無份咁...未見過參與度咁低嘅主演者

大宅

kirorocoffee 發表於 22-8-1 15:52
係呀。。咁講有個certify左個engineer簽左都唔關佢事

同埋搵咩engineer 係咪director 話事呢?

其實你想表達啲乜?。。就係因為要追究責任,所以依家先要深入調查,警方都介入左,相信真相係會查到出嚟。。可以簽名嘅工程師一定係持牌有專業資格,唔係呀豬呀狗都有資格去簽名驗收,如果調查結果出嚟係驗收有唔妥善,咁就佢都一同有責任。。驗收簽名唔係兒戲求其劃隻龜

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

kirorocoffee 發表於 22-8-1 15:54
算啦,成個演唱會,12個淨係唱架

所有其他野無份咁...未見過參與度咁低嘅主演者

佢地有份收錢,一定比舞蹈員高好多,仲要之後人氣會不斷為佢地增加收入,按比例佢地付上責任都岩架,但佢地不單照上台表演仲要綵排得咁少時間,佢地對自己既表演都唔會好執著。

簡單講無事就是是但但表演下收錢,有事就咩都唔關佢地事扮晒可憐,係D鏡粉先咁天真!!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

一向都唔鍾意VIU

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

加菲貓3 發表於 22-7-30 01:13
我估會借機分體,哩個演唱會出幾單意外,哩單仲咁大件事,比人感覺個團隊好山寨,個牌子已經做爛。幾個月後 ...

我都係咁話,拆伙各自各接job,亦承機測試到每人的"生金蛋"能力,汰弱留強,再加入新血
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

karenlyk 發表於 22-8-1 16:22
一向都唔鍾意VIU

唔鍾意還唔鍾意,但判斷一件事係應該俾返應有嘅客觀同理據吧,以事論事

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

dolaveve 發表於 22-8-1 16:29
唔鍾意還唔鍾意,但判斷一件事係應該俾返應有嘅客觀同理據吧,以事論事
...

你以為以事論事,下一句話你係YC,再下一句你係水軍,再下一句洗白

你留意下,佢講係事實,你講係洗白,點都係佢啱,正義嘅化身

公爵府

牛年勳章

TATEYAMA 發表於 22-8-1 11:10
咪搞個籌旗演唱會,隊長成場都喊隊員互相鼓勵跟住大量打手+黑媒洗版好感人真係好有道義,跟住大量留言我唔 ...

最緊要搵人帶風向:
為咗支持佢哋,我哋鏡粉係唔會退票嘅!
退票嗰個正衰女

子爵府

同意你呀,我唔係鏡粉,都睇到好多post只針對mirror,我講完班人又唔認,扮晒失憶咁

子爵府

karenlyk 發表於 22-8-1 17:25
你以為以事論事,下一句話你係YC,再下一句你係水軍,再下一句洗白

你留意下,佢講係事實,你講係洗白, ...

佢地妄想症上身

伯爵府

唔係話演唱會前已知個台有問題(其他問題),舞蹈員、ak都出聲,冇理由其他dancer出身嘅成員唔知。
如果當時大家一齊出聲反映,或者可引起重視,避免慘劇。

翡翠宮

Crystalivy 發表於 22-8-1 17:32
同意你呀,我唔係鏡粉,都睇到好多post只針對mirror,我講完班人又唔認,扮晒失憶咁
...

究竟係扮失憶定係多人操作?
唔知呢,可能賊喊捉賊

首頁

尾頁

跳至