夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

thchanpro 發表於 22-9-22 07:03
絕世好老公,加油呀!

呢個社會對男人真係太過寬容,太過火啦!而對女人太苛刻!

明明女人付出同犧牲咁多,做得完美都冇人讚賞,被視為理想當然!男人一時做d小事就被人讚到咩咁!!

樓主可唔可以唔好成日下面痕煩住老婆?!

係個世界俾錯覺你你做得好咋!

別墅

茶類愛好者 發表於 22-9-22 20:15
呢個社會對男人真係太過寬容,太過火啦!而對女人太苛刻!

明明女人付出同犧牲咁多,做得完美都冇人讚 ...

人地話幾個月都無搞喎.... 正常人一個月點都有啦...

珍珠宮

thchanpro 發表於 22-9-22 21:38

人唔食飯、晤瞓覺就會死!冇性係晤會死!男人唔好成日要女人滿足佢地性慾好嗎?!

太太一講起就喊,可想而知有幾大壓力!!工作、育兒、照顧夫家、照顧丈夫!!……………付出好多!男人唔明白!

可唔可以唔好成日諗住自己下面痕!呢個世界有飛機杯、有其他解決性慾嘅工具!

可唔可以唔好成日俾壓力太太去解決性慾!勉強同你做只會加速感情破滅!咁嘅情況下,性交無法 維繫感情!

子爵府

回覆樓主:

樓主,我都覺得你係絕世好老公,有啲雜音可以唔駛理,我撐你!
最好帶太太見性治療師,當然,我知唔易
我覺得你好慘,幫唔到咩,只有祝福你

KennyChaw1982    發表於 23-12-15 13:56

珍珠宮

thchanpro 發表於 22-9-22 21:38

點解正常嚟講一個月點都有?! 冇其他嘢好嘢做嗎?!

珍珠宮

cupid0627 發表於 22-9-22 22:25
樓主,我都覺得你係絕世好老公,有啲雜音可以唔駛理,我撐你!
最好帶太太見性治療師,當然,我知唔易
我覺 ...

男人做少少嘢就係絕世好老公 ?!

呢個世界真係對男人太寬容

珍珠宮

回覆樓主:

有D女人生完BB行埋係會唔舒服,有無了解過老婆有無le個問題?
或者湊BB都會覺得心力交瘁,性慾自然低下,仲有孕產後,身體耗損大,休息唔好,血氣不足,都會令人精力唔夠~
兩公婆最好,好好地溝通下~

複式洋房

無謂雜音可以唔使理

不過建議樓主開心見誠同太太傾吓

亦嘗試製造浪漫氛圍,未去到旅行都同太太行開幾日,日日湊小朋友壓力好大
而且working mum, 返工有壓力,放工有壓力,生活咁緊張,未必仲有心情行周公之禮,睇吓行開幾日鬆一鬆會唔會好啲

cathngai    發表於 22-9-23 08:57

珍珠宮

做個靚太 發表於 22-9-23 01:34
有D女人生完BB行埋係會唔舒服,有無了解過老婆有無le個問題?
或者湊BB都會覺得心力交瘁,性慾自然低下,仲 ...

再加上女性生育完,荷爾蒙會有所變化,母體亦會因育兒而降低性慾,呢個係大自然機制……原本性慾係物種為繁衍後代而產生,但人類男性一年都處於發情期……

樓主,你再唔正視問題,成日覺得自己做得好好,唔好好同太太溝通點幫你?(唔好一開波就要性、要行埋、要肉體前了解人地情緒,了解吓到底發生左咩事變成咁?好多野日積月累積返黎,到最後結果就係冇左親密關係,揾治療師都係一種方案……)讓你自我感覺良好、要讚你容乜易,但問題你做個d根本係香港女性日常,冇人讚架,成日被老奉……大家 稱讚你,但你面對係你太太,呢個係現實,先係最重要!你若真要忽略,只睇好話點搞? ……

你有冇感激太太付出、犧牲??有冇行為、言語上多謝老婆?有冇體諒? 女人一結婚就等於打多幾份工咁被當老奉,好多野你男人唔理解呢個世界已經對你好寬容……

男爵府

回覆樓主:

湊小朋友真係好累,有時都唔覺意會睏左

男爵府

掉返轉,你日頭出面做完十個鐘,回家要湊大仔(即你)及小魔怪,再加埋做家務,日做三份工!不是一日半日,是長年累月喎,屆時肯定輪到你吾想行埋,只想早d見周公去也。

複式洋房

開心見誠跟太太傾下啦,我諗唔做都有親熱吧。

男爵府

taboray 發表於 22-9-20 16:25
我從來都當未追到手咁對佢,我地好愛對方,係生完小朋友之後,佢完全唔想,
我地每日最小傾15min電話
夜晚再傾 ...

有可能係賀爾蒙轉變影響,有d女人生完之後需求大咗,但有更多係生完之後需求減少,有d女人係會過一段時間就回復正常,不過唔係個個都會回復到未生之前。
你已經係一個好老公,盡咗自己果part啦,剩低就睇個天啦,行事在人,成事在天,睇天意吧

民房

taboray 發表於 22-8-5 10:13
拍拖時,可以一日幾次,結婚後都係,但生完小朋友,就拒絕你,落差太大……
幾年了,好辛苦
你地會點解決?

會唔會係當中你其實自己做咗少少嘢你自己唔發覺所以搞到大家都咁樣

複式洋房

yuchunshing 發表於 22-9-27 14:06
會唔會係當中你其實自己做咗少少嘢你自己唔發覺所以搞到大家都咁樣

好多謝大家既意見,其實我都放棄左性既念頭,只想有隻藥,食左完全冇性慾,
我同太太既生活同感情,而家好似剛剛拍拖咁甜蜜,只要冇性要求,非常開心,希望大家都可以快快樂樂,謝謝大家

cathngai    發表於 22-10-4 23:07

男爵府

taboray 發表於 22-8-5 10:13
拍拖時,可以一日幾次,結婚後都係,但生完小朋友,就拒絕你,落差太大……
幾年了,好辛苦
你地會點解決?

老婆focus落晒啲仔女度
當有時間休息時,男人又話要
咪唔想囉!

複式洋房

茶類愛好者 發表於 22-8-7 20:41
多數男人娶老婆係因為下面個條野好痕癢、要女人幫生仔跟男家姓、做家務照顧夫家、要面子 (顯示自己有能力 ...

珍珠宮

幫多啲老婆手,分擔家務湊仔
俾老婆同朋友出去休息下飲下野
得閒氹下老婆,讚下老婆既付出
煮埋俾佢食,
掃除佢既身邊既壓力,
佢有精神,又無壓力,就算自己唔想都願意同你行埋
唔會咁決絕

子爵府

對所有將為人父嘅忠告,如果你唔想老婆生完唔想做嘅惡性循環底下,你就要立定決心,無論你工作幾辛苦,放工都要幫老婆湊仔做家務,對老婆服侍得像皇太后一樣,包你細佬有飽飯食!

別墅

無性夫婦其實好多,無咩特別,要多體諒老婆既辛苦。千其咪睇av 自己黎。
咁對一直為家付出既太太係莫大既侮辱,無性又真係唔會死。得閒就多啲做家務煮飯。

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊