自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我媽咪返工中咗 佢同我老豆一齊住 報咗衛生署 電腦系統話等入隔離營 其實要等幾耐先有人帶佢入去?

子爵府

回覆樓主:

up

大宅

bbhappy68 發表於 22-8-5 10:21
我媽咪返工中咗 佢同我老豆一齊住 報咗衛生署 電腦系統話等入隔離營 其實要等幾耐先有人帶佢入去?
...

我先生星期一早上10點幾報,晚上10點幾有車嚟接佢入

水晶宮

回覆樓主:

兩個人住一定要入??

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實真係唔知政府咩準則,我2個同事中,2個都唔駛入,衹在家居隔離。

大宅

2024勳章

terrenandtania 發表於 22-8-5 15:36

咁快就安排到?

大宅

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

我一家四口只有個仔中咗,上報只係居家隔離

禁止訪問

珍珠宮

terrenandtania 發表於 22-8-5 15:36

咁快?冇上門覆檢(核酸)?
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

公爵府

有位要入。無位唔使入,你強力要求唔入,又或者可以唔入

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

屋企一定要有兩個廁所,確診者有自己獨立一間房,仲要屋企冇高危人士,咁就有機會居家隔離,否則就要去隔離營。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

唔一定要入, 你可以拒絕

p.s. 剛中完, 我地話唔需要

我爸第一個中, 醫院都叫佢返屋企

子爵府

bbhappy68 發表於 22-8-5 10:21
...

我老豆而家都中埋 打去衛生署打極都冇人聽

珍珠宮

加菲貓3 發表於 22-8-5 16:05
有位要入。無位唔使入,你強力要求唔入,又或者可以唔入

又或者點都要你入

加菲貓3    發表於 22-8-5 17:12

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

屋企有獨立房間, 可以申請家居隔離.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ABCBerry 發表於 22-8-5 17:02
唔一定要入, 你可以拒絕

p.s. 剛中完, 我地話唔需要
拒絕係犯法個喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

bbhappy68 發表於 22-8-5 17:07
上衛生署個快測網登記

禁止訪問

男爵府

虎到金來勳章

bbhappy68 發表於 22-8-5 17:07

上報快測陽性申報系統
https://www.chp.gov.hk/ratp/

如果兩個都中又冇其他同住人,應該可以在家隔離

大宅

kikiboy 發表於 22-8-5 16:03
咁快?冇上門覆檢(核酸)?

係,先生一個中,屋企得1個廁所,有2個小朋友,可能係咁,好快有得入
如果全家中應該唔洗入

首頁

尾頁

跳至