論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

除左要做OEC 之外,仲有無其他要求,
工人巳打三針,巳知菲律賓不用隔離。
回港隔離酒店是否訂航班抵港日?
在菲是否要做核酸才可上機?
但回程機抵港20.00,如果delay,
咁隔離酒店點算呢?
因為工人五年,無揾agent 幫手,
謝謝。

男爵府

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

gallychu 發表於 22-8-12 08:15
除左要做OEC 之外,仲有無其他要求,
工人巳打三針,巳知菲律賓不用隔離。
回港隔離酒店是否訂航班抵港日? ...

回港隔離酒店是否訂航班抵港日?是
在菲是否要做核酸才可上機? 不用
但回程機抵港20.00,如果delay, 有酒店計當地起飛時間,有啲就計落地香港時間,最好直接問酒店

男爵府

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

Pizza_Hut 發表於 22-8-12 13:55
回港隔離酒店是否訂航班抵港日?是
在菲是否要做核酸才可上機? 不用
但回程機抵港20.00,如果delay, 有酒 ...

我意思指在香港不用做核酸上機,返香港就要48小時內的核酸報告。

香港上機前,會有份類似菲律賓要求嘅健康申請表網上填, 姐姐應該自已識

別墅

Pizza_Hut 發表於 22-8-12 14:01
我意思指在香港不用做核酸上機,返香港就要48小時內的核酸報告。

香港上機前,會有份類似菲律賓要求嘅健 ...

那如何自己book馬尼拉的核酸檢測?我見klook有,呢個合適嗎?

男爵府

鈴瑾 發表於 22-8-23 19:42
那如何自己book馬尼拉的核酸檢測?我見klook有,呢個合適嗎?

我工人話會約醫院做檢測,詳情要等佢真係測左先知

首頁

尾頁

跳至