美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有經驗既姊妹,其實針清完咁樣係正唔正常。我下巴面頰位係勁多暗粒,做過細胞機,做完可能靚一個禮拜,跟住又重新爆一堆暗粒。做過酸,面皮又薄得濟,皮膚頂唔順。淨係針清,又針對唔到根部,我就結婚啦我已經join左24次facial,宜家做左16次,都仲係咁,每次做完都好灰,望到塊面勁唔開心。我做個間美容院其實係我舊公司,我知佢用料靚同埋d同事做左好年,好有經驗先諗都唔諗去join。但就唔知點解幫唔到我。頭幾次做唔係舊同事幫我做,我已經講過好多次清唔乾淨,宜家搵舊同事幫我做都係咁..但我又覺得未要去到睇醫生既程度。究竟d皮膚點先變返好..
attach1/tmp/phprwFkOZ
attach2/tmp/phpzMh4C3

男爵府

弄巧反拙

我以前都似你咁,做facial好密,又搽好多野。
其實你望到皮膚已敏感發炎,我覺得你需要比佢抖抖,自我修復。
如想改善,我比較buy由內到外,先試戒甜戒凍飲,有時間做下運動。
少化妝,每日卸妝,洗面可買fancl 隻for暗瘡皮膚,再搽保濕就夠。
如2星期無改善,去睇皮膚科醫生,總好過無了期嘥錢做facial

侯爵府

ky523 發表於 22-8-24 01:21
請問有經驗既姊妹,其實針清完咁樣係正唔正常。我下巴面頰位係勁多暗粒,做過細胞機,做完可能靚一個禮拜, ...
不如考慮搵中醫調理下身體。

333s    發表於 22-8-25 10:24

禁止訪問

洋房

thainga 發表於 22-8-24 06:59
去睇一睇醫生啦, 我覺得好似有啲發炎咁

岩岩做完針清

複式洋房

ky523 發表於 22-8-24 10:28
岩岩做完針清

我都好容易有暗粒,
唔好用太有營養嘅護膚品同facial
我試過皮膚最乾淨嘅時候係做pico 嫩膚
佢有個頭好似係攞嚟打暗瘡嫁,你可以去資訊下
千祈唔好做針清,有細菌
好容易發炎,自己處理唔好就爆到成面都係

大宅

你先要控'制唔好再爆瘡,印可靠遮暇及化妝補救。我以前二十幾歲時都係越清越多,像你一樣又多印及瘡,這樣我被轉介去睇一個私家醫生,佢開咗一隻暗瘡藥是Ro.字頭,那時要$50元一粒,醫生會按你嘅體重去開份量,果時我有口服這隻藥,服用大約二個月,果然.冇再出暗瘡,滑晒。不過這隻藥不適用懷孕中的女士。雖然這隻藥不是永久保你不出暗瘡,但起馬不會好似你現在的狀況。此外,我現在有用這位醫生處方的果酸面霜,對預防爆瘡好掂,我現在定期每兩個月配一次,其實用果酸係唔會令皮膚變薄,我也介紹同事搽果酸,瘡和印都甩晒。如你接受睇醫生我可PM你。

洋房

試下內調

複式洋房

我同你一樣情況,你試下搽鱷魚油有幫助。

複式洋房

請問有經驗既姊妹,其實針清完咁樣係正唔正常。我下巴面頰位係勁多暗粒,做過細胞機,做完可能靚一個禮拜, ...

可以試下水光針 同減小化妝

複式洋房

回覆 kyleebc 的帖子

果酸面霜要係診所買?

大宅

你有pimples 問題, 我就有荷爾蒙斑問題, 都係問緊人求救..希望有人可以介紹幫到你...

洋房

kyleebc 發表於 22-8-24 15:08
你先要控'制唔好再爆瘡,印可靠遮暇及化妝補救。我以前二十幾歲時都係越清越多,像你一樣又多印及瘡,這樣 ...

但我係暗粒多,但宜家美容幫唔到我 我唯要試下睇醫生,因為我仲有3個月就結婚,都幾急。咁麻煩你pm我啦唔該哂你

洋房

panlibaby 發表於 22-8-24 11:00
我都好容易有暗粒,

點樣為之皮膚最乾淨,我d暗粒每一個禮拜就爆一堆。我睇下pico 係咩嚟先,thank you

洋房

bbmi888 發表於 22-8-24 17:14
你有pimples 問題, 我就有荷爾蒙斑問題, 都係問緊人求救..希望有人可以介紹幫到你... ...

有皮膚問題真係好慘啊T_T希望大家都搵到解決方法

大宅

sillymak 發表於 22-8-24 17:07

果酸面霜要係診所買?
-係。你要先見醫生,問佢你自己適唔'適合果酸療法,他會按你狀況開適合嘅度數給你試,通常由低至高試上去,當你情況穩定後,你可電診所姑娘配你的處方果酸。

大宅

好明顯發炎,你仲搞咁多野…正正經經去睇醫生啦

複式洋房

想問下睇醫生要幾錢?

大宅

sillymak 發表於 22-8-24 20:02

想問下睇醫生要幾錢?
我睇咗這位醫生好多年,新症診金可能同我不同,我Pm答你,讓你心中有數。

子爵府

panlibaby 發表於 22-8-24 11:00
我都好容易有暗粒,

不能同意更多 ,好嘅美容院或者醫美都唔會做針清, 因為有傷口好容易有細菌。 你現階段暫時唔好化妝同埋用遮瑕膏, 睇中醫或者皮膚醫生都得,搞番好皮膚先。要戒口, 試下唔好食雞蛋牛肉 鵝鴨海鮮嗰類食物一排。

首頁

尾頁

跳至