自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

veronicahung102 發表於 22-8-26 13:04
我仲超記得當時個惡毒巫婆蕭x珊叫我親友等死果個卑視而冷笑嘅表情,真係無加多減少,佢根本就鍾意踐踏無錢 ...

好心佢咪做醫生啦,仲要做到依家70歲有多,佢快啲退休係病人既福氣。

男爵府

2024年龍年勳章

happy+ 發表於 22-8-26 13:09
好心佢咪做醫生啦,仲要做到依家70歲有多,佢快啲退休係病人既福氣。

呢種人可以搵錢搵到100歲佢都會做,拿,我地因為無搵佢醫,所以唔知佢醫術點啦,可能比到幾百至一千萬都ok掛,對有錢富豪病人佢梗係客氣招呼啦,我係針對佢踐踏人同叫人等死嘅惡毒言詞姐,可能佢醫術中規中距啦(但佢咁樣提議樓主唔等洗方案,不從就黑面,醫術方面。。。。自已諗啦),大前提個病人肯定自己係勁有錢,同報個地址係山頂果d囉,分分鐘針埋茶擔埋拖鞋比個病人呢。
講真,你可以唔醫,但言詞唔洗咁惡毒,咁卑視,叫人等死,對普通人都唔會咁冷血何況對病人。或者無得醫,都可以婉轉d丫,一句質埋去叫人等死,換轉係個病人,點諗?真的太慘。

伯爵府

一見到卓健二字都都唔駛讀晒全文都知咩事, 祝福你找到一個好醫生, 早日康復

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

樓主:
祝你早日康復!
咁衰格既醫生一定要周圍唱衰佢

珍珠宮

veronicahung102 發表於 22-8-26 13:04
我仲超記得當時個惡毒巫婆蕭x珊叫我親友等死果個卑視而冷笑嘅表情,真係無加多減少,佢根本就鍾意踐踏無錢 ...

其實我尋日已 search 佢張相,好想放上嚟

男爵府

2024年龍年勳章

小星星1 發表於 22-8-26 13:57
其實我尋日已 search 佢張相,好想放上嚟

老巫婆一個樣衰唔衰見仁見智,口就絕對衰,非常黑心惡毒。

男爵府

大姑娘 發表於 22-8-24 17:58
60尾一定有多無少。

佢1975年醫科畢業,醫科畢業最後生都約25歲啦,即係佢都有七十幾歲 ... 估計起碼七十五 ?! 以佢年紀公營醫療機構己退休多時,所以佢係大學腫瘤科教授,可能係掛名教授唔係教學教授?!

別墅

bb630 發表於 22-8-24 17:20
點解走咗一定係好嗰啲?你意思留低嘅大部份係差?你咁講係侮辱緊全港留低為香港市民服務嘅醫護人員!
再講 ...

我老爺都話好的老師都走晒,香港現在的學校都唔好得去邊。
神邏輯,點解走嗰啲老師又一定係好??起碼我認識有兩個係唔好的老師去左英國。

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

呢個醫生咁真係無醫德又無同理心喎,
病人同家屬睇得腫瘤科,
心情已經唔會好啦,
唔係話要講醫生開解,
但都唔應該講啲說話令人難受囉

疫情期間,JM們加油

男爵府

2024年龍年勳章

山豬 發表於 22-8-26 15:18
呢個醫生咁真係無醫德又無同理心喎,
病人同家屬睇得腫瘤科,
心情已經唔會好啦,

無錯,我唔係一定要你醫,醫到一句醫唔到兩句,好老實去到末期我地自己都有心理準備啦!而家我唔係針對佢最終有無醫好我親友,係針對佢惡毒言詞,你睇樓主同埋前面d comment都知佢係一個幾無品幾口賤嘅極品無良醫生啦!
我親友最後公立醫院攪掂左,醫療過程雖然好痛苦,但起碼十多年來仍然健在,行得食得走得,無比果件巫婆咒到,我上黎係咁回應樓主呢個帖都係真心希望病友千其唔好搵呢個惡毒心腸嘅衰醫生,腫瘤內科唔只佢一個,除非真係超有錢(唔係你自己覺得,係佢覺得,佢應該係睇你地址同有無名人介紹黎行量),否則我絕對唔建議搵呢個心腸毒辣嘅人去為自己診症。

珍珠宮

2024年龍年勳章

veronicahung102 發表於 22-8-26 15:32

無錯,我唔係一定要你醫,醫到一句醫唔到兩句,好 ...

你覺得有錢人唔怕遇到無醫德嘅醫生咩?咁嘅品格,事事向錢看,不是以病人福祉為依歸,我係有錢佬都唔想睇啦。呢d勢利小人,估計教學生就睇吓學生背景,同識唔識得刷鞋

男爵府

2024年龍年勳章

bobomia 發表於 22-8-26 15:45
你覺得有錢人唔怕遇到無醫德嘅醫生咩?咁嘅品格,事事向錢看,不是以病人福祉為依歸,我係有錢佬都唔想睇 ...

其實佢都傻嘅,我以前老闆為例,佢通訊地址係元朗d唐樓,但其實佢有幾個加洲花園定錦繡花園獨立屋收租,佢後來生癌,本來都想搵佢睇下,我話比佢秘書呢個巫婆嘅惡行,前老闆聽完立即打消念頭,因為話佢咁無品一定唔係好人,絕對唔會病人行先,所以睇地址佢就蠢到極點啦!係呀!佢呢d人去教學生,一定教到d學生唯利是圖,最緊要錢錢錢錢!咩醫者父母心?bull sxxx啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章

veronicahung102 發表於 22-8-26 15:54
其實佢都傻嘅,我以前老闆為例,佢通訊地址係元朗d唐樓,但其實佢有幾個加洲花園定錦繡花園獨立屋收租,佢 ...

有d可憐d醫學生無得揀邊個教佢!醫生圈子咁細,佢個名咁臭都居然可以去大學做副教授,醫學界和教育界的悲哀!

男爵府

嘩,呢位蕭醫生心腸咁惡毒,真喺小心後尾嗰幾年

大宅

嘩!咁冇醫德

大宅

E_gold8806 發表於 22-8-26 13:32
一見到卓健二字都都唔駛讀晒全文都知咩事, 祝福你找到一個好醫生, 早日康復 ...

都唔係個個卓健醫生都係咁…通常呢啲醫療集團都會有啲投訴機制,真係喺入面做嘅醫生唔會咁夠膽得罪啲客…唔怕畀客投訴咩

子爵府

Wah, 把口毒到甘

洋房

回覆 漱口水 的帖子

係呀! 甲狀腺就係條頸鎖骨中間上小小個位置

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

YauTingPa 發表於 22-8-24 14:45
小弟7月檢查出來甲狀腺乳突癌,因為一路有Mon住,個腫瘤又唔超過 1cm, 加之小弟要去國外讀書,所以選擇做半 ...

多謝樓主提醒,祝您身體健康,早日痊癒

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

veronicahung102 發表於 22-8-24 16:48
呢條乜街蕭x珊,心地極黑口極臭,好多年前親友鼻咽癌去睇,係第四期,
問佢醫好有幾多成,佢話你都唔洗諗, ...

咁變態嘅醫生都有嘅

首頁

尾頁

跳至