自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

bst01178 發表於 22-9-2 11:16
淘寶有香港$199包郵㗎
我成日用
買滿$199就包郵到港
我都係
不過199包郵嗰D,好似個價會貴少少
但都抵過另外要俾運費嗰D
同埋唔係咩都有
即是如果剩係想買某隻牌子嘅產品
咁就未必有啦

公爵府

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 22-9-2 11:46
其實淘寶、京東、拼多多都有得玩香港包郵,玩法唔同,包到郵嘅貨都唔一樣。識玩晒慳好多運費!
...
淘寶冇信用卡都玩到
就算京東可以八達通,都係限貨品
拼多多唔知啦,但睇過D教學,都係要用信用卡俾錢

淘寶咩都唔駛搞,夠錢就包郵
京東又要申請信用卡,D咩會員又要實名先用到,先至送運費券

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

KikiAc 發表於 22-9-1 20:18
買了三款包花花紙,一個三寸小花盤,收我6kg, $68以為紙張重,點知今日去取貨,單手拎到, 平日買5公斤米我 ...

6kg $68 真係貴,我用開果間6kg $46

瑪瑙宮

KikiAc 發表於 22-9-1 22:45
好似沒有寫體積大要加錢

长阔高几多

子爵府

Tsun2016 發表於 22-9-2 07:59
應該搞錯左,我試過集運之前見到重量有問題,搵翻集運客服通知集運倉再稱過
...

我私集都試過0.2kg打咗1.2kg,我打去叫佢秤過

翡翠宮

凌陵綾 發表於 22-9-2 12:35
淘寶冇信用卡都玩到

係呀,京東信用卡申請到就爽好多,我每月領¥160運費券,買自營商品唔洗湊單香港包郵,視乎有無興趣跨過呢個門檻

另外京東都有一件包郵區,以及全球官方店,無門檻香港包郵,唔洗申請卡,但商品唔多。

京東官方集運有集運券攞,集運少少嘢:1.51至2kg只需¥1運費。

拼多多官集暫時優惠唔多,只有順豐官集免首重1次。

翡翠宮

凌陵綾 發表於 22-9-2 12:35
淘寶冇信用卡都玩到

至於信用卡問題,其實用雲閃付可以綁預付銀聯卡用,就唔洗申請信用卡啦,如Tap&go就有銀聯預付卡;

Mastercard亦有預付卡,如Tap&go、八達通app,京東、拼多多都收;另外京東呢期用Mastercard付款¥199即減¥20

有中銀銀聯雙幣卡嘅jm,用佢買京東、拼多多、攜程等回贈10%,幫補下運費貴。
https://www.bochk.com/m/tc/creditcard/promotions/offers/mos2022.html

大宅

ychan^ 發表於 22-9-2 13:20
我私集都試過0.2kg打咗1.2kg,我打去叫佢秤過

係啊,要自己睇多下,其實樓主唔怕麻煩都可以要求商家提供重量,再穩集運客服

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

KikiAc 發表於 22-9-2 10:22
係分兩間店購買,集合一間集運到港,官方集運我家附近沒有自取點,選郵局取,好多時滿額,要申請幾日才落 ...

係貴。轉啦。

首頁

尾頁

跳至