自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

好耐以前去過,果陣 要還鞋畀職員唔係咁樣樣㗎喎
總有離別的時候

男爵府

回覆樓主:

上星期去見佢哋個架上面全部都係新鞋, 我都唔明啲鞋甘新,點解啲人都唔去愛錫 唔通真係唔係自己嘅,就當垃圾咁樣掉喺度 同埋我覺得圓方溜冰場個管理越嚟越差, 每次去到都冇位換鞋,全部擺曬啲袋喺度,但係就冇人坐喺度換鞋 啲人又唔捨得畀錢租locker 最近呢幾次去,每次我都要同職員投訴,小朋友冇位換半鞋 ,之後佢哋先清緊袋讓返位出嚟

男爵府

卡通農場 發表於 22-9-4 01:01
請問你呢個情景幾點去㗎 我細路已經喺圓方跟coach兩年(逢Sat. )真係從未見過 ...

如果我冇記錯, 星期六早上至下午2:00個場係block晒俾學生。所以你應該唔會見到,因為冇街客。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yoioy 發表於 22-9-4 00:18
香港冇品嘅人越來越多,我覺得同而家教育冇点教品德有關,同埋太多人用工人(佢哋唔會幫你教仔)
...
同意呀,乜都交晒俾工人,就算阿媽係 FTM 有埋工人都係咁,,係街真係見唔少港童、公主、皇子,香港退步到一個點
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

米菲媽媽 發表於 22-9-4 02:20
上星期去見佢哋個架上面全部都係新鞋, 我都唔明啲鞋甘新,點解啲人都唔去愛錫 唔通真係唔係自 ...
現今小孩太易得到佢哋想要嘅嘢,點會懂得珍惜、愛惜
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

點解唔消毒嘅 上手著完就咁放番上去

大宅

變咗自助拎鞋放鞋就變成咁,高估了香港人的質素,佢哋應該考慮唔好自助!

子爵府

熱血金章

Chowying 發表於 22-9-4 02:18
好耐以前去過,果陣 要還鞋畀職員唔係咁樣樣㗎喎

冇記錯二三年前黎玩,仲係櫃檯㗎攞鞋,locker都唔同做法,而家管理好似差咗,好隨便

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我今年帶仔女去過一次, 都係咁樣, 我仲以為圓方文化特色

珍珠宮

減齡達人勳章

鍾太2009 發表於 22-9-4 07:08
冇記錯二三年前黎玩,仲係櫃檯㗎攞鞋,locker都唔同做法,而家管理好似差咗,好隨便
...

會唔會係covid 19, d員工唔想掂鞋,所以推行自助式呢?
推行自助之後,員工又可以做少d 就算有部分人唔擺返好,但有部份人有擺的話,都少了1半功夫做。

伯爵府

回覆樓主:

其實職員可以出聲講用後請放回架上,我估會好少少掛。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

野原美冴 發表於 22-9-4 07:17
會唔會係covid 19, d員工唔想掂鞋,所以推行自助式呢?
推行自助之後,員工又可以做少d 就算有部分 ...

從來員工唔會做少d,只有越做越多,人手越黎越少。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

男爵府

我上個月去見到同一個情況出現
離晒譜
我著開個碼 係鞋架上係完全一對都無
要係呢堆野度搵

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

原來會就咁自取自放,抹一抹都無,好唔衛生

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我去鰂魚涌,還鞋要去櫃枱俾返職員.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

香港人根本寵壞左。同教育出問題係一定,冇乜公民意識

珍珠宮

好唔衛生

子爵府

123candice 發表於 22-9-4 08:11
我上個月去見到同一個情況出現
離晒譜
我著開個碼 係鞋架上係完全一對都無

呢啲冇質素嘅人唔係突然出現,既然溜冰場冇能力令到使用者將用完嘅鞋放回原位,就應該請多個職員去處埋,而唔係要其他使用者自行喺鞋堆度搵鞋。

首頁

尾頁

跳至